Her hafta Cuma günleri Saat: 20.00-22.00 saatlerinde Öncü TV ekranlarında yayınlanan, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunduğu, “Kitabın Ortasından” programının konuğu AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’di.
Program için hazırlanan içerikte halk röportajına da yer verildi.İzleyicinin nabzını tutan Öncü Haber mikrofonunu halka yönelterek İl Başkanı Hikmet Keskin’i sorduk.
Her hafta farklı bir siyasinin konuk olduğu programda AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile çok özel bir program gerçekleştirildi. Program akışında yer alan halk röportajı da Keskin’e izlettirildi.
Röportajlarda eleştirilerin olduğu kadar olumlu yorumların da yapılması dikkatlerden kaçmadı.

“Yeniliklere açık biri”

Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan Nurselin Kasap, Keskin’in yeni nesillere daha çok hitap ettiğini ve başarılı olduğunu belirterek, “Ben başarılı buluyorum. Düzce birçok anlamada çok geri kalmış bir şehir ve ben Başkan Hikmet Keskin’in yeniliklere açık biri olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Birçok esnaf kepenk kapatıyor artık”

Bir simitçi esnafı ise mevcut durumdan hiç memnun olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

“Başkanı herkes tanırDüzce’de.Ben 1993 senesinde Düzce’ye geldim ve çalışmaya başladım. Buraya geldiğimden beri böyle bir yıl görmedim. 2018 yılında ciddi sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntıları yaşayan sadece ben değilim, birçok esnaf kepenk kapatıyor artık. İş yok güç yok ben geçen sene sattığım simidin şimdi yarısını bile satamıyorum, kimsede para yok artık.”

“Erdoğan’dan memnunuz, belediyeden memnun değiliz”

Uzun yıllar önce Almanya’danDüzce’ye göç etmiş yaşlı bir çift ise, ince bir sitemde bulunarakdoğuştan AK Partili olduklarınıama artık çok kızgın olduklarını ifade ederek, düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“Bugüne kadarda oyumu hep AK Parti’ye verdim fakat son dönemde bozdular kendilerini. Biz CumhurbaşkanıTayyipErdoğan’dan memnunuz, belediyeden memnun değiliz. 45 sene gurbetçiydik, Türk olarak bağrımızda bu adamı gördük. Şerefimizi arttırdı bizi ileri taşıdı fakat onu takip eden arkadaşları beğenmiyoruz” dedi.

“Düzce AK Parti’de, Faruk Özlü ‘nün haricinde milletvekilinden çaycısına kadar herkes değişmeli”

Yine esnaftan bir araya gelmiş 3 kişi ise şöyle söyledi: “ Şu anda piyasa çok kötü bir durumda en basit örnek, buraya tramvay getirdiler ve cadde trafiğe kapandı şimdi açıldı. Yapılan masraf var ne oldu şimdi o trilyonlar çöpe gitti. Düzce AK Parti’de Faruk Özlü ’nün haricinde bence milletvekilinden çaycısına kadar herkes değişmeli. Faruk Özlü’ye sözümüz yok çünkü bir şeyler yapacağına inanıyorum ve en azından dürüst bir insan.”

“Düzce’ye hizmet verecekse başa gelsin yoksa istemiyoruz”

Reyhan Demir adlı bir vatandaş, “Düzce’de çok eksiklerimiz var önce onları tamamlasınlar” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“Mesela buraya tramvayı koydular sonra kaldırdılar. Bu çalışmalar bizim vergilerimizden yapılıyor, sonrada hizmet vermeye uğraşıyorlar onda da başarısız oluyorlar. Gelecek olan belediye başkanınada Düzce’ye hizmet verecekse başa gelsinyoksa istemiyoruz demek istiyorum.”

“Bizi sıcak gönüllü karşılamıyor güler yüz göstermiyor”

Partiye üye olduğunu ve yine il başkanlığına herhangi bir sıkıntı için gittiğinde başkana ulaşamadığını ve güler yüz göremediğinden yakınan Kemal Duman şöyle konuştu:
“Cana yakın sıcakkanlı biri ama bazı durumlarda asabi hallerini de görüyorum. Başarılı bulmuyorum çünkü herhangi bir sıkıntı için yanına gittiğimizde ya ulaşamıyoruz ya da bizi sıcak gönüllü karşılamıyor güler yüz göstermiyor. Ben oraya gittiğim zaman orası benim evim gibi olmalı çünkü benim devletimi simgeleyen bir parti ama öyle hissedemiyorum maalesef. Benim gönlümü kazanacak ki beni de o partiden soğutmayacak. Bu benim için geçerli değil herkes için geçerli. Partiye üye olmayan biri oraya üye olmaya gelse vazgeçip geri döner.”

“Halk için yapılan hiçbir şey yok sadece kendi çıkarları için varlar”

AK Partili olduğunu fakat il başkanlığına gittiğinde başkanı hiç göremediğini ve halka inmediğini söyleyen İnci Demirpençeler ise şunları kaydetti:“Partililerle ve Düzcelilerle de ilgisiz bir başkan.  Hikmet keskin deyince aklıma ilgisizalakasız bir başkan geliyor. Sadece kendi çıkarları için başkanlık yapan bireyler bunlar. Bu konuşmalarımı lütfen yayınlayın. Halk için, partili için, hiçbir gayretleri yok sadece kendi çıkarları için bulundukları yerlere gelmişler. Partiye gidiyoruz başkan yardımları genç çocuklar evet çok güzel, fakat başkanı göremiyoruz bile gittiğimizde. Bir kere gittiğimizde orada olsa birebir ilgilense bizimle ozaman tamam derim ama ben okadar çok gittim ki o partiye hem bir vatandaş olarak ihtiyaç olduğunda ama hep başkan yardımcılarıyla muhatap oldum. Onlarda tamam, hallederiz deyip, sorun çözmediler, baştan savdılar hep beni. Benim kendisini il başkanı olarak başarısız bulmamın nedeni bu. Halk için yapılan hiçbir şey yok sadece kendileri için varlar” diye konuştu.

“Bizim yolumuz sevgiden geçiyor, olumsuz görüş bildirenleri de olumlu konuşanları da seviyoruz.”

Halk röportajını izleyen İl Başkanı Keskin konuya ilişkin şunları söyledi,  “Her zaman başarılı olduğumuza inananlarda olacak inanmayanlarda. Biz bunlara saygı göstermek zorundayız. Demek ki başarısız bulanları biz ikna edememişiz bu da bizim eksikliğimiz diye bakarım. Biz de elimizden geleni yapıyoruz ve gücümüz nispetinde çalışıp gayret gösteriyoruz. Mutlaka eksiklerimiz vardır. Bunu bir kere insan olarak kabul etmeliyiz. Bizi başarısız bulanları da ikna etmek zorundayız fakat herkese yetişemiyoruz. Bununla alakalı özellikle 31 Marta kadar olan zaman diliminde yine hemşerilerimizi ikna etmek adına büyük bir mücadele vereceğiz. Bizim yolumuz sevgiden geçiyor, bu yüzden olumsuz görüş bildirenleri de olumlu konuşanları da seviyoruz.”

HABER: Ç.G. SEMİZ

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8