Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yaz kararnamesi ile Düzce'den, başka bölgelere ataması yapılan hakim ve savcılara veda yemeği düzenlendi.  Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ramazan dolayısıyla iftar programı şeklinde organize edilen yemek, Şıralık Mahallesi’ndeki Doğa Koleji Tesislerinde gerçekleştirildi.


Düzenlenen veda yemeğine, Vali Ali Fidan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Düzce Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakır, Baro Başkanı Ali Dilber, Düzce'de görev yapan hakim ve savcılar, avukatlar ile adli personel katıldı.


Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yemek öncesi masaları dolaşarak davetlilerle yakından ilgilendi. Ezanın okunmasıyla orucunu açan davetlilere yemeğin ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, şunları söyledi:



Güre,“ yaklaşık 3 aydır Düzce’deyim. Daha önce eksikliğini fark ettiğimiz ve gelen talepler üzerine bütün bu vedaları birlikte yapmaya karar verdik. Hem adliyemizin birlikteliği için hem de adliyemizin kurumlarla iş birliğini arttırmak için bu kararın doğru olduğunu şimdi daha iyi anladım. Biz bir aileyiz. Giden arkadaşlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.

İzmir Cumhuriyet savcılığına tayini çıkan Düzce Cumhuriyet Başsavcı vekili Bülent Cebeci’ye plaketini Vali Ali Fidan Takdim etti.


Plaketini alan Cebeci, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Cebeci, “Artık kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. Dönüp baktığımda hep güzel şeyler hatırlayacağım. Bu nedenle Düzce’yi hiç unutmayacağım meslektaşlarımdan çok iyi tecrübeler hatırlayacağım. Eğer bilmeden kalbini kırdığım varsa hepsinden özür diliyorum ve haklarını helal etmelerini istiyorum.”dedi.

Cebeci’ye Baro Başkanı Ali Dilber tarafında da plaket takdim edildi. Baro başkanı Ali Dilber, hakim ve savcılara yeni görevlerinde başarılar diledi.



Yemek protokol üyeleri tarafından diğer hakim ve savcılara plaket verilmesi ile son buldu. 





HABER;S.KAŞKIR