2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlamasına günler kala Konuralp beldesine bağlı Düzköy’de bulunan ilköğretim okulunun hali içler acısı. Bu sezon eğitime başlanacak okula öğretmen ataması yapılmış ancak daha önceden dernek olarak kullanılan binanın duvarları çatlamış, tuvaletleri ise pislik içinde. Kendilerine en yakın okulun Düzköy’deki ilköğretim okulu olması nedeniyle başka okullara kayıt yaptıramayan veliler ise düşünceli.

Çocuğunun bakımsızlığa terk edilmiş binada eğitim öğretim görmesini istemeyen Kenan Veli isimli bir vatandaş, çevredeki okulara da kayıt yaptıramamaktan şikayetçi.

Veli, “Ben çocuğumu kayıt için Konuralp’e götürdüm. Burada Düzköy’de okul olduğunu ve iki tane öğretmen atandığını söylediler. Buraya geldim herhangi bir şey yok. Okula dair bir yatırım, okula benzer bir ortam yok. Akşamları gençlerin takıldığı bir mekân, öyle bir ortam olmadığı için çocuğumu mecburen Konuralp’e göndereceğim ama oradan da almadılar. Çocuğumun buraya gelmesi gerektiğini iki öğretmen atandığını söylediler. Ama burada ne öğretmenin durabileceği ne de bir öğrenci okutulacak yer var. Burası artık dernek olarak geçiyor, köyün derneği sizin anlayacağınız. Şahsi görüşüm burada eğitim olabileceğini zannetmiyorum.”dedi.

Haber: S.KAŞKIR