İMARETHANE TÜRKİYE'DE ÖRNEK...

Bolu  Belediyesi "Sosyal Belediyecilik" anlamında Türkiye'de "örnek" kabul edilecek çalışmalarla dikkat çekiyor. Bolu merkezde bir zamanlar tarminal binası olarak kullanılan mekanı "İmarethane Sosyal Tesisi" adıyle hizmete açan Belediye, Başkan Alaaddin Yılmaz'ın özverili girişim ve çabasıyla büyük bir kesimi ilgilendiren "yardım" çalışmalmarıyla takdir topluyor.

HAYIR ÇARŞISI

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "İmarethane"de "Aşevi-Gıda Bankası-Hayır Çarşısı- Gıda Bankası-Giysi Bankası-Engelli Koordinasyon Merkezi-Tahkikat Ekibi-Kurs Merkezi-Umut Evi ve Ödev Evi" gibi birimler bulunuyor.

İmarethane Sosyal Tesisi'ndeki işleyiş hakkında görüşlerine başvurduğumuz Bolu Belediye  Başkan Yardımcısı Emine DAVARCIOĞLU, tesisi ÖNCÜ Haber'e açtı. Sosyal tesisin Başkan Alaaddin YILMAZ'ın çabasıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu, İmarethane Sosyal Tesisi'nin Türkiye'de örnek bir çalışma olduğunu vurgulayarak, aynı uygulamanın Safranbolu Belediyesi tarafından uygulanmaya başlandığını söyledi. Başkan yardımcııs Davarcıoğlu :" Biz burada veren elle alan eli birleştirdik" dedi:

Yöneticiliğini Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler MERT'in yaptığı "İmarethane Sosyal Tesisi" nde her yaş grubu ve her ihtiyaç sahibi için yardım düşünülmüş. Şimdi de gıda yardımından yararlananları dinleyelim.72 yaşınadki Ahmet Döğer yemek sırasını masada beklerken Başkan Yılmaz'a dua etmeyi de ihmal etmedi:

GELİNLİK VE DAMATLIKTA MEVCUT

İmarethanede ihtiyaç sahipleri için her türlü kolaylık düşünülmüş. Evlenecek olan gelin ve damat adaylarının her türlü ihityaçaları da burada "Giysi Bankası"nda karşılanıyor.Öte yandan yapılan açıklamada gelinlik ve damatlıkları bağışlamak isteyenlerin de ilgili birimle irtibata geçmeleri halinde gelinlik ve damatlıkların teslim alınaacğı ifade edildi. 

2008'in Nisan ayından bu yana hizmet veren birimde Aşevi'nde bin 500 kimsesiz, yaşlı ve ihtiyaç  sahibi  işiler ile öğrenciler de yararnabiliyor..  İmarethane Sosyal Tesisi'nde Kültür Gezileri'nin organize edildiği gibi engelli bireyler için Bilgisayar Kursu ve Satranç Kursu da açılıyor.   

Haber;E.TAYHAN