Tarihinde ikinci kez bir Başbakan ağırlayan Yığılca’da Başbakan Erdoğan’ın ziyareti sırasında Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Başbakan Erdoğan’a bir mektup vermişti. Mektubun içeriği öğrenildi.

işte mekuptaki maddeler; 

1- Düzce Yığılca yolunun bir an önce yapılması talebi.

2- Yığılca'nın doğu kısmında bulunan taşocağına iat kamyonları Yığılca'nın dışından geçmesi için yeni bir çevre yolu

3- Yığılca'nın içinden geçen BOTAŞ'a ait doğalgazdan Yığılca'nın faydalanması.

İki bölümden oluşan mektubun ikinci bölümünde Yığılca’nın en önemli sorunlarının olduğu ve çözüm bekleyen konuların iletildiği öğrenildi. Şahin, Başbakan gelmeden önce esnafla bir araya gelerek en öncelikli sorunların ne olduğunu belirlediklerini vurgulayarak “Karşımıza çıkan sorunları mektupta sıraladık.” İfadelerini kullandı.

Şahin, “Yığılca’da esnafları belediyede topladım ve isteklerini sordum. Belediye Meclis toplantısında da görüştük. En öncelikli durum Düzce Yığılca yolu olarak karşımıza çıktı. Mektupta yolun geçmişten günümüze olan bütün durumunu yazdık. Yolla ilgili neler yapılması gerektiğini belirttik. Daha sonra ilçenin doğu kesiminde bulunan taş ocaklarının kamyonlarının ilçenin içerisinden geçmesi bizi çok rahatsız ediyordu. Bunun için, Yığılca dışında ayrı bir yol yapılmasını talep ettik. Son olarak da Yığılca’nın içerisinden geçen ve Karadeniz Ereğli’ye giden BOTAŞ’a ait ana borudan faydalanarak ilçenizin doğal gaza kavuşmasını talep ettik.” şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL