Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, Düzcelilerin bisiklet kullanımına teşviki ve yaygınlaşması için açıklamalarda bulundu.

DÜZCE’DE ALT YAPI YOK

Başkan Ulaş’ın Düzce’nin mevcut bisiklet yolu durumu için rakamlara tespiti Düzce’nin eksikliğini gözler önüne serdi: “Türkiye’nin en çok bisiklet kullanılan ili Düzce’dir. Yüzölçümü bakımından kişi başına düşen bisiklet sayısı en fazla olan il Düzce fakat buna rağmen alt yapısı yok. Düzce’de mevcut olarak aşağı yukarı iki kilometre bisiklet yolu var. Bu kadar büyük rakama rağmen yol çok az. Mesela Bolu’da bizdeki sayının altında bisiklet olmasına rağmen 30 kilometre varken bizde yok denecek kadar az.”

ÇAĞIRMAYA ÇAĞIRIYORLAR AMA YER TAHSİS ETMİYORLAR

Sağlık Bakanlığı’nın Mayıs ayında yayınladığı genelgeyle en az iki kilometre bisiklet yolu yapan ile bin adet bisiklet verildiğini hatırlatan Ulaş, o tarihten itibaren Düzce’de bunun için adım atılmadığını ifade etti. Düzce’nin bisiklet kenti olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Ulaş, bunun somut olarak karşılığını bulunmadığı eleştirisinde bulundu. Ulaş, “Yetkililer bu konuda ilgili genelgenin üzerine eğilmedi. Valilik, Çevre ve Turizm Müdürlüğü yaptıkları tüm etkinliklerde bizi çağırır. Biz bunun karşılığını gördük. Düzce’de 840 tane dernek var. Belediye Başkanlığı veya valilik tarafından Etkinlik açısından ilk üçteyiz ama yerimiz yok. Bu dernek Düzce’ye mal olmuş dernek, bizim kadar aktif olmayan derneklere bile yer tahsis edildi.” dedi.

BİR ŞEY YAPACAKLARSA BİZE DANIŞSINLAR

Sağlık Bakanlığının illerde öğrencilere bisiklet dağıtımına başlaması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye başkanlarını bisiklet yolu yapımı konusunda ikaz etmesiyle ilgili gelişmeleri olumlu bulan Başkan Ulaş, “Trafiğin rahatlaması için yapılacak bisiklet yolları konusunda kurumlara önerilerde bulunduk fakat sonuçsuz kaldı. Şuan D-655 karayolu kenarına yapıldı. bisiklet yolu mudur, değil midir? Onu da bilemiyorum, ne olduğu belli değil. 500 metre bir yer ve bağlantısı yok. Bu konuda bir çalışma yapılacaksa bize danışsınlar.” şeklinde konuştu.

Ulaş, son olarak Kaynaşlı’da organize edilen yapılan Uluslararası Dağ Bisikleti yarışlarının başarılı geçtiğini yeniden yapılacak festivalleri dernek olarak organize edeceklerinin müjdesini verirken de kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Haber;Y.SEVER