Gölyaka Ve Köylerini Kalkındırma Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü ‘Bilinçli Anne,Duyarlı Gençlik,Sahipli Canlı’ isimli proje kapsamında Gölyaka’da hayvan barınağı yaptırılarak faaliyete geçirdi.

Sahipsiz hayvanların rehabilite edilmesi ve toplumun duyarlı hale gelmesinin amaçlandığı proje için Gölyaka Belediye Başkanlığı Çay Bahçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gölyaka kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal, Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil ve muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Gölyaka kaymakamı Özkan, projenin Düzce’ye ve Türkiye’ye örnek teşkil eden bir proje olduğunu söyledi.

Ülkemizin kanayan yaralarından birinin de sahipsiz sokak hayvanları sorunu olduğunu belirten Özkan, “ bu proje Gölyaka’nın projesi. Gölyaka’dan çıkmış Gölyaka’nın ihtiyacına cevap vermek üzere tasarlanmış bunun yanında bütün Düzce’ye örnek olması için planlanan proje. Yani vicdanlara hitap eden bir proje. ”dedi.

Projenin iki etaptan meydana geldiğini ifade eden Özkan, birinci kısmı tamamladıklarını ikinci kısmın da vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Özkan, “sorunun temelinde eğitim var. Projenin amacı da erkeklerden çok anneleri ve gençleri eğitmek var. Zaten projenin adı da “Bilinçli Anne,Duyarlı Gençlik,Sahipli Canlı’.” Dedi.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal ise projenin sahipsiz hayvanların bakım ve barınma ihtiyaçlarını karşılanması açısından örnek teşkil eden bir proje olduğunu söyledi. Ünal, “Düzce’de en ciddi problemlerimizden biri başıboş köpekler. Bu kapsamda kaymakamlığımızın önderliğinde sivil toplum örgütleri çok güzel bir proje başlattılar. İlk defa İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından proje kabul ettirilmiş. Hem ilçemiz için hem de Türkiye için örnek bir çalışma. Bu proje ile birlikte hem sahipli hayvanlar hem de sahipsiz hayvanlar kaymakamlık ve sivil toplum örgütleri sahip çıkılarak aşıları takip edilecek, gönüllü vatandaşlar sayesinde sıcak bir yuvaya kavuşacaklar.”dedi. Daha sonra sahipsiz hayvan barınağı gezdirilerek bilgi verildi.

Haber; S. KAŞKIR