Akçakoca’da kaldırımları işgal eden esnaflara karşı mücadele eden başkan Albayrak, bu uygulamadan asla taviz vermeyeceklerini ve Akçakoca sokaklarını kadınların rahatlıkla gezebilecekleri yerler haline getireceklerini söyledi.
Kaldırım işgallerine karşı oldukça kararlı olduğunu ifade eden Başkan Fikret Albayrak, kaldırımların yayalara ve halka tahsis edildiğini ve birilerinin keyfi olarak o alanları işgal etmesine göz yummayacaklarını söylerken, esnafların kaldırımlara koyduğu malzemelerin görüntü kirliliğine yol açtığını belirtti.
Kaldırım işgallerine karşı 31 Aralık’ın son gün olduğunu ve bu konuyla ilgili son uyarıları yapmış olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Albayrak;’’ Bu konuyla ilgili olarak zabıta müdürüne gerekli talimatları verdim. 1 Ocak’ta kaldırımları işgal eden bir tek esnaf kalmayacak. Aksi taktirde istifa et dedim’’ açıklamasında bulundu.
 2012’DE SUYA VE TAŞIMA ÜCERETİNE ZAM YOK
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, 2012 yılı içerisinde su ve taşıma ücretlerinde zam yapılmayacağını söyledi.
Başkan Fikret Albayrak, yerel basın mensuplarına verdiği demeçte, son iki yılda akaryakıt fiyatlarının ikiye katlanmasına rağmen belediye olarak zam yapmadıklarını ve 2012 yılı içerisinde de zam yapmayacaklarını ifade etti.
CHP’NİN YENİ BİR VİZYONA İHTİYACI VAR
Başkan  Albayrak, CHP İlçe yönetiminin birinci dönemini tamamladığını ve önümüzdeki dönemde ağırlıklı olarak gençlerden oluşan yeni bir yönetimin oluşturulmasının gerekli olduğunu belirtti.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak yaptığı açıklamada, Parti İlçe yönetiminin birinci dönemini tamamladığını, CHP’nin Akçakoca’da siyasal olarak gelişmesi ve taban oluşturması konusunda 5 yıllık başarılı bir çalışma yürüttüğünü ifade ederek;’’Artık CHP adına yeni bir vizyona ihtiyaç var. Bu da halkımızı heyecanlandıracak, CHP’nin vatandaş nezdindeki kalitesi ve vizyonunu artıracak genç bir kadro ve onlara yol gösterecek az sayıdaki tecrübeli partililerle birlikte olabilir’’ dedi.
Gençlerin ağırlıkla içinde yer alacağı yeni bir yönetimin önemine de değinen Belediye Başkanı Fikret Albayrak;’’ 2005 yılında kurulan CHP İlçe yönetimi, geçtiğimiz dönem açısından bakıldığında başarılı olmuş bir yönetimdir. Bu yönetimin hakkını teslim ediyorum. Bu yönetim kurulu bana göre Türkiye’de ilk beşe girecek bir yönetimdir. Hepsini tek tek tebrik ediyorum’’ dedi.

 

Haber; H. İŞCAN