Dün gece D-655 Karayolunda meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kaza bir mobilya dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı.
Görüntülerde D-655 Karayolu Beyciler mevkiinde Akçakoca istikametine giden Kadir Erçetin idaresindeki 81 EA 882 plakalı otomobil, karşıya geçmek isteyen 55 yaşındaki Hasan Cansu’ya çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile Cansu, yol kenarına savruluyor. Kazayı gören vatandaşlar hemen yaralının başına toplanırken kısa süre sonrada olay yerine 112 acil servis ekipleri geliyor.
Kazada 55 yaşındaki Cansu 112 ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak olay yerinde hayatını kaybetmişti. D-655 Karayolu Beyciler Kavşağı’nda meydana gelen kaza, bölgede ışıklı uyarı sistemi ile üst geçit gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kazanın meydana geldiği Beyciler Kavşağı'nda ise ışıklı uyarı sisteminin bulunmaması vatandaşların tepkilerine yol açtı.
Sık sık kazalar yaşanan kavşağa trafik lambası konması gerektiğini ve bölgeye üst geçidin şart olduğunu dile getiren vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.
Bölge sakinlerinden Mevlüt Yaman “Kavşakta ışık yok. En basiti araçlar çok süratli geçiyor. Geçen akşam siz de az çok biliyorsunuz 1 cana mal oldu. 1 kişi hayatını kaybetti. Işık ve kavşağın yapılması daha iyi olur benim görüşümce. En yakın üst geçit Hamidiye Mahallesi’nde. En yoğun bölgelerden biri olan Beyciler ve Sancaklar Sapağı’nda ne alt geçit var ne de üst geçit var.”

Rıdvan Polat ise, “Burası çok tehlikeli bir bölge. İki mahalle arası kalan bu bölgeye bir üst geçit ya da yaya geçidi yapılması gerekiyor. Ayda bir insan ölüyor. Buraya müdahale etmeleri gerekiyor. Buradaki vatandaşların hayatı gerçekten tehlikede . Biz burada sürekli karşı mahalleye geçmek durumundayız. Yetkililerin bunu görmesini istiyorum.” derken Ayşe Gürdal isimli diğer bir vatandaş, “Belediyemiz sağ olsun buraya bir üst geçit yapsaydı biz de oradan geçerdik. Üst geçidi olmadığından dolayı mecbur yoldan geçmek zorunda kalıyoruz.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR