Düzce Valisi Bülent Kılınç ilimizi tanıma amacıyla yaptığı gezilere, Düzce’nin kış turizmi açısından en önemli bölgesi olmaya aday olan  Kardüz Yaylası ile devam etti. Ancak gezi sırasında yaşananlar bu yaylanın turizme kazandırılması için alınması gereken mesafenin ne kadar fazla olduğunu ortaya koydu.

İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik’in de kalabalık bir ekibin  katıldığı geziyi izlemeye giden basın mensuplarını taşıyan minibüs yaylaya altı kilometre kala çamura saplanınca, valinin programının basın tarafından izlenmesi mümkün olamadı.

Bulundukları yerde üç saati aşkın bir sürü bekleyen basın  mensupları için  4 çekerli kamyonete binerek yaylaya ulaşmaya çalıştı. Ancak yaylaya yüz metre yaklaştıkları zaman Kılınç ve beraberindekilerin dönüş yolculuğuna geçmiş olduklarını gördüler.

Basın mensuplarının yaşadıkları, yaylanın ne kadar ihmal edildiğini ve bu kış yapılması düşünülen kar şenliği sırasında buraya dışarıdan gelecek misafirlerin bu durum ile karşı karşıya kalması durumunda ortaya çıkması muhtemel olumsuz durumları akla getirirken, ilimizin Turizm altyapısı açısından ne kadar  geride olduğunun da göstergesi kabul edildi.