Bugün Darıcı Mahallesi Merkez Camii’nde mevlit programı vardı. Mahallede türbesi bulunan Yabalı Dede Mehmet Efendi adına okutulan mevlit programının bu yıl 6. Düzenlendi. Yabalı Dede Mehmet Efendi rivayete göre 1876-1877 Osmanlı Rus Savaşı’na katıldı.

Rivayete göre şuanda mahallede bulunan türbesinin olduğu yerde harman yaptığı sırada Allah tarafından Rus Savaşı’na katılması emredilir. Yabalı Dede Harman yaptığı yabası ile birlikte savaşa gider ve savaş bitince gelir yine harmanına devam eder.

Savaştan döndükten sonra komşuları ile bir araya gelen Yabalı Dede, rivayete göre “Ben üç gün sonra gidiyorum” der ve 3 gün sonra harman yatığı yerde yaşamını yitirir. Türbesi yaşamını yitirdiği yere yapılır. Bugün de Darıcı Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Yabalı Dede için geleneksel mevlit okutuldu.

Mevlide İl Müftüsü Selami Emen, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar ve mahalle halkı katıldı. Camide okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualarla hem Yabalı Dede hem de yaşamını yitiren tüm Müslümanlar yad edildi.

11:30 ‘da başlayan mevlit öğle namazına kadar sürdü. Mevlidin ardında İl Müftüsü Selami Emen programa katılan cemaate vaaz verdi.

Kılınan öğle namazının ardından katılımcılara yemek ikramında da bulunuldu.

Haber; R. BAL