Düzce'nin sulama ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Hasanlar Barajı'nda doluluk oranı en üst seviyeye ulaştı. DSİ 55. Şube Müdürü Beşir Özcan Nisan ve Mayıs ayında etkili olan yağmurlar nedeniyle Hasanlar Barajı'nda doluluk oranının maksimum seviyesinde olduğunu belirterek, bu yaz kuraklık olsa da sulamada sıkıntı yaşanmayacağını açıkladı. Nisan ayının yağışlar bakımından bereketli geçtiğini ve hem toprağın suya doyduğunu hem de Hasanlar Barajı'ndaki su seviyesinin ihtiyaca cevap verebilecek seviyeye ulaştığını belirten Özcan, çiftçilerimiz bu yaz su sıkıntısı yaşamayacaklar dedi.

Sulama sezonu boyunca Düzce'de aksaklık yaşanmasını beklemediklerini belirten Özcan, DSİ olarak gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan uzun süredir yağışlı havalara teslim olan Düzce'de yağışlar yerini Güneşli havalara bırakacak ve hafta içinde kısa süreli yağmur yağışları görülmesi beklenecek. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Düzce'de 5 günlük hava tahmini yaptı ve tahminlere göre Düzce yeni haftaya Güneşli bir günle başlayacak.

Haber; Ü. ÇETİN