İlim Yayma Cemiyeti Düzce Şubesi, Başkan Hızır Ekşi önderliğinde “Kur’an-ı Duvardan Rahleye İndiren” Hafız Hasan Şen’i anma programı düzenledi. Programda Hafız Hasan Şen’i tanıyan yakınları ve öğrencileri Hafız Hasan Şen’le ilgili hatıralarını anlattı.

Geniş bir katılımın olduğu program, cemiyetin hazırladığı Hafız Hasan Şen’i tanıyor musunuz? Adlı sokak röportajının slayt gösterisiyle başladı. Ardından Gazeteci İlhami Ataseven Hafız Hasan Şen’in hayatından söz etti.

Ataseven’in konuşmasının sonrasında ‘Bir Devrin Efendisi’ kitabının yazarı İlhan Akın kürsüye gelerek düşüncelerini paylaştı. Akın, “Hafız Hasan Şen, çok önemli bir karakter. Böyle bir insanın biyografisini yapabilmek benim için büyük bir gurur.” dedi. 

Programa katılan Milletvekili İbrahim Korkmaz yaptığı konuşmada Hafız Hasan Şen’in Allah’ın kelamını öğreten en önemli isimlerden biri olduğunu söyledi.
Kürsü konuşmalarının bitiminde Hafız Hasan Şen’in damadı Abdülmecit İnan, Gürcü Osman Cami İmamı Mahmut Yesirci, Cedidiye Cami İmamı Osman Akyüz ve Engelli İmam Recep Taşkın Hafız Hasan Şen’le ilgili hatıralarını anlattı.
Program dualarla son buldu.

Haber: Y.SEVER