Baharla birlikte başlayan asfalt çalışmalarının bu sezon ağır aksak ilerlemesi tartışmaları da beraberinde getiriyor.


Yerel seçimlerde elde edilen 10-0’lık başarı halkın yatırımlarda büyük beklenti içine girmesine neden oldu. Bu büyük beklenti içinde yer alan asfalt çalışmaları istenilen düzeyde olmadığı gibi beklentileri boşa çıkaran bir gidişat içinde olması halkın tepkisine neden oluyor!


ÇALIŞMALAR YETERLİ GELMİYOR


Düzce il Genel Meclisinde “kalıcı işyerleri” konusunda başlayan tartışmalar merkeze bağlı köylerin asfalt yapılamaması uzarken, köyler “asfalt istiyoruz” diyor başka bir şey demiyor!


Asfalt çalışmasının en verimli olduğu zamanlardan biri olan yaz aylarının son demlerini yaşadığımız şu günlerde programda olan grup köylerinde de yeterli bir çalışma göze çarpmış değil! Program dahilindeki köyler henüz tamamlanmamışken, program dışındaki köylerde sıranın kendilerine geleceği günü bekliyor. Yazın toz ve toprakla boğuşan köylerde isyan bayrağını çeken vatabdaşlar, zaman zaman yol kapatma eylemleri ile seslerini duyurma yoluna gidiyor.


MERKEZDE AYNI


Çevre ilçelerde asfalt yollara kavuşurken, merkeze bağlı köylerde hiçbir çalışma olmaması tepkilere yol açıyor. Merkeze bağlı köylerde devam eden bu “ asfalt hoşnutsuzluğu” merkez belediye dahilinde de devam ediyor. Hep yama ile geçiştirilen asfalt çalışmalarında sıcak asfalt özlemi çeken sokak ve mahallelerde yaşayan halkı çileden çıkarıyor.


Belediyenin asfalt yerine yama ile işi geçiştirmesi mahalle, sokak ve caddelerde hem kötü görüntüye neden oluyor hem de şehrin estetiğini olumsuz yönde etkiliyor. Şimdi yağmurlar başlamadan Düzce merkez ve merkeze bağlı köyler sıcak asfalt bekliyor.

 

 

Haber: E. Tayhan