Otoban çıkışı ve yan yollar



Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz devam eden ve hayata geçmeyi bekleyen projeler için kolları sıvayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, adeta Ankara yollarını aşındırıyor. Özellikle kaynak noktasında yaşanan sıkıntıları sona erdirmek için bakanlıkların tek tek kapısını çalan Keleş, bugün yine önemli temaslarda bulundu. Telefonla bilgi aldığımız Başkan Keleş, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile yaptığı görüşmenin Düzce için son derece yararlı geçtiğini söyledi. Otoban çıkışı ve yan yollar konusundaki belediye olarak taleplerini ileten Keleş, genel müdürden söz aldı. İlk olarak Düzce'de uzun süredir yapımı beklenen merkezden TEM bağlantısı ile ilgili sürecin hızlanmasını istediğini belirten Keleş, "Organize Sanayi Bölgesi'ne giden yolda kamulaştırma bedeli zaten çıkmıyor. Asfaltı da belediye olarak biz üstleniyoruz. Geriye sadece çıkış ve turnikelerin yapılması kalıyor. Karayolları genel müdürü ile bu sürecin hızlanması konusunu görüştük. Projede turnikelerin yeri noktasında ufak bir düzeltme yapılacak. Bu düzeltme ile birlikte 2 ya da en geç 3 ay içerisinde ihale yapılarak çalışmalara başlanacak." dedi.



Bakan da yakından ilgileniyor



Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, otoban çıkışı konusunun MÜSİAD aracılığıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a da iletildiğini söyledi. Keleş, MÜSİAD 85. Genel İdare Kurulu Toplantısı'na Bakan Elvan'ın da katılacağı öğrendiğinde Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak'a bakana ulaştırılmak üzere bir dosya verdiğini belirtti. Dosyanın Bakan Elvan'a ulaştığını ifade eden Keleş, bakanın da konuyla yakından ilgilenme ve kısa sürede projenin hayata geçirilme sözü verdiğini kaydetti.



Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'dan yan yolların Düzce Belediyesi'ne devrini de istediğini söyleyen Keleş, "Düzce'nin girişinin artık güzel bir görünüme kavuşmasını istiyoruz. Bunun için yan yollarda çalışmalar planlıyoruz. Projelerimiz hakkında genel müdüre bilgiler verdi. Devir konusuna sıcak baktı." dedi.



16 dönümü geri aldı



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı görüşme hakkında da bilgiler veren Keleş, Camikebir Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm bölgesinde konut alanı dışında kalan 16 dönümlük alanın yeşil alan olarak değerlendirilmek üzere geri alınacağını açıkladı.


En büyük camiyi yapmak için yer istedi



Son olarak Orman Genel Müdürlüğü'ndeki temaslarını aktaran Başkan Keleş, Düzce'ye büyük bir cami yapılması için Fidanlık arazisinden yer istediğini söyledi. Aynı araziye hastane de yapıldığını hatırlatan ve geniş bir kesime hizmet vereceğini belirten Keleş, yer talebinin kabul edilmesi halinde Fidanlık'a Düzce'nin en büyük camisinin inşa edileceğini açıkladı.

 

 

 

Haber;C.Üstüner