Düzce Merkeze Bağlı Hecinler köyünde yaşayan 9 kişilik Öztürk ailesi Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında evlerini kaybedince çadırda yaşam mücadelesi  vermeye başladılar.

Düzce Merkeze Bağlı Hecinler köyünde Servet Öztürk’e ait evde 13. Mart 2008 günü sabah saat 10.00 da yangın çıktı. Hem Yığılca, Hem de Düzce Belediyesi itfaiyesine uzak olan yerleşim biriminde bulunan evde çıkan yangına Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri gelerek müdahale etti. İtfaiyenin müdahalesine rağmen evden hiçbir malzeme kurtarılamadı. Evleri tamamen yanan Öztürk ailesi yanan evin yanında bulunan küçücük boşluğa komşuların yardımı ile bir kısım tahtadan bir kısmı naylondan bir çadır oluşturdu.

Servet Öztürk oğlu Yaşar Öztürk ile birlikte paylaştığı evin tamamen yanmasından sonra ortada kaldı. Yanan evin bahçesine komşuların yardımı ile yaptıkları çadırda yaşam mücadelesi veren Büyükanne Hayriye Öztürk komşuların evinde kalıyor. Yaşar Öztürk’ün eşi Zehra Öztürk ise 3 çocuğunu çadırda kalacak yer olmadığı için geceleri abisinin evine gönderdiğini söylüyor.  Öztürk, 6, 5 ve 2 yaşlarındaki çocuklarını geceleri abisinin evine gönderiyor.

Geçirdiği felç nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Baba Servet Öztürk 1999 Depremlerinden sonra Düzce’ye gelerek Hecinler köyüne yerleştiklerini ve hanımının kardeşinin verdiği arazi üzerine hayırseverlerin yardımı ile bir ev yaptıklarını, evin de yanmasıyla hayatlarının karardığını dile getirdi.

Hiçbir gelir kaynağı olmayan ailenin tek çalışanı olan Yaşar Öztürk İnşaatlarda amelelik yapıyor. Ailenin diğer oğlu Kudret Öztürk ise eğer iş olursa bağda ve bahçede amelelik yapmaya gidiyor. Yaşar Öztürk, İnşaat sektöründe de her zaman iş bulamadıklarını belirterek, kendilerine yardımcı olunmasını istiyor.

 Evin annesi Hatice Öztürk gözyaşları içinde evin yanışını anlatırken, 1999 yılında yaşanan deprem felaketinde Bolu’da kaldıkları evin hasar görmesinden sonra geldikleri Düzce Hecinler köyünde de bir yangın felaketi ile karşılaştıklarını ifade etti. Hatice Öztürk zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdikleri belirterek, kendilerine yardımcı olunmasını istedi.