Dün akşam saatlerinde Düzce Merkez’e bağlı Ağa Mahallesi’nde sobadan çıkan yangın iki aileyi perişan etti. Taş üstüne taş bile koyacak maddi imkana sahip olmayan Semra Yıldız ve İbrahim-Satı Yurdakul çifti yetkililere yardım etmeleri için seslendi.

Bir an önce evime kavuşmayı, içine girip oturmayı…
Satı Yurdakul’un yedi çocuğu var ve biri madde bağımlısı… Kendisi ise yatalak hasta olduğu için tuvalet ihtiyacını bile göremiyor. Yangından güçlükle çıkarılan Satı Yurdakul dün akşam yaşananları anlatırken yetkililere ise şu sözlerle seslendi:

“Biz eşimle oturuyorduk evde saatin kaç olduğunu bilmiyorum. Birden çıtırtı duydum.‘Eşime bakar mısın’ dedim. Yan tarafta da oğlum oturuyordu. Ne olduğunu bilemedik birdenherkes‘yangın var’ diye bağırmaya başladı. Komşular ve çocuklar içeriye girdi, beni sürükleyerek dışarı çıkardı. Ben yatalak hastayım. Maddi durumum yok eşim Koah hastası. 3 aydan 3 aya maaş alıyorum ama yeterli olmuyor. Yangın da sobadan çıktı. Yetkililerden evimin yaptırılmasını istiyorum. Eşyalarım yandı. Ben tuvalete bile gidemiyorum. Sadecebir gece kızımın evinde kalabildim ama ben bir an önce evime kavuşmayı içine girip oturmayı istiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum.”

“Devletimizden yardım istiyoruz”
Satı Yurdakul’un eşi koah hastası olan İbrahim Yurdakul ise şöyle konuştu:

“Gelen çıtırtı sesine kalktım kapıyı açmamla gelen alevleri gördüm. Dışarıdaüvey oğlum vardı, oturuyordu. Komşular arkadaşlar sağ olsunlar geldiler yardım ettiler. Biz evde karı koca iki kişi yaşıyoruz. Yan taraftaki odada da oğlu yaşıyordu. Madde bağımlısı kendisi, ne yaptığını bilmiyoruz. Yangını görünce itfaiyeye telefon açtık gelip yangını söndürdü. Ama evimiz yandı devletimizden yardım istiyoruz.”

Çıkan yangın sonucu kül olan evin hemen bitişiğinde oturan ve alevlerden kendi evinin de etkilendiğini ifade eden Semra Yıldız, çocuklarıyla birlikte yalnız yaşıyor. Yıldız, evinde hasar gören yerleri ise onaracak durumunun olmadığını söyledi.

Yıldız dün gece kendisi ve çocuklarının yaşadıklarını şöyle özetledi:“Ben yoktum evde. Bana ‘evin yanıyor’ dediler ayaklarım tutmadı. Beni buraya komşular getirdi. Baktım evim yanıyor. Terası erimiş, mutfak tarafı yanmış. Benim yaptıracak gücüm yok, ben yaptıramam. Nasıl yapacağız bilmiyorum. Çocuklarımın babaları da cezaevinde. Çocuklarım yanmadı iyi ki evin içinde.”