Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gıda denetimleri sıklaştırıldı. Kontrollere fırınlardan başlayan Düzce Belediyesi zabıta ekiplerinden sonra Yığılca zabıtası da halk pazarında terazi denetimi yaptı.

Yığılca Halk Pazarı’nda denetimler gerçekleştiren zabıta memurları, pazarcı esnafının terazilerinde ölçü ve ayar kontrolü yaptı. Yine vatandaşların maddi zarara uğramaması için sebze ve meyve fiyatları da mercek altına alındı.

İlgili denetimlerin sıklıkla devam edeceğini belirten zabıta ekipleri, doğru tartmadığı ortaya çıkması halinde pazar esnafının ilk etapta uyarılacağını tekrarında ise ağır para cezalarının verileceğini bildirdi.   

Aykırı davranana ağır para cezaları uygulanacak
Pazar yerlerinin sıkça denetleneceğini kaydeden Yığılca Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Özdemir “Belediye başkanımızın talimatı ile başta fiyat etiketleri olmak üzere, teraziler sıkça denetlenecek. Kurallara aykırı davranan üreticilerle pazar esnafına ağır para cezaları uygulanacak ve tezgâhlarındaki mallarına el konulacak.” dedi.

“Halkımız pazar alışverişlerini güven içinde yapabilir”
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ise “Gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerle halkımızın güven ortamında kaliteden ödün vermeden alış veriş yapmalarına olanak sağlıyoruz. İstiyoruz ki gerçekleştirilen alışverişlerde gerek satıcılarımız gerekse alıcı olan halkımız huzur ve güven ortamıyla alışveriş yapsın. Kimsenin aklında soru işareti olmasın. Benzer denetimlerimizi sıklıkla gerçekleştireceğiz. Aksi bir sonuç olacağına ihtimal vermiyorum. Ancak olursa da gerekli yaptırımların kesinlikle yapılacağının da bilgisini vermek istiyorum. Halkımız pazar alışverişlerini güven içinde yapabilir.” diye konuştu.

Vatandaşların da gerçekleştirilen denetimlerden memnun oldukları gözlendi ve benzer denetimlerin sık sık yapılması istendi.