Hazırlıklar caddenin açılması yönünde...
4 Temmuz'da Düzce Belediyesi'nin talebi ve Düzce İl Trafik Komisyonu'nun oluruyla araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi'nin yeniden ulaşıma açılması için hazırlık yapılıyor. Yolda devam eden çalışmalar "ulaşım" odaklı devam ederken, İl Trafik Komisyonu'nun belediyeden iki farklı fizibilite raporu istediği biliniyor.

Bu doğrultuda caddenin hem kapalı hali hem de tekrar açılması halindeki durumuna ilişkin rapor hazırlıklarını sürdüren Düzce Belediyesi şimdi de yolun akıbeti için ankete başvuracağını duyurdu.

Milyonlarca lira harcandı
Ancak bu durum ışıklandırması, kavşak düzenlemeleri ve Tramvay Projesi ile caddeye harcanan milyonlarca lirayı akıllara getirdi.

20 yıldır beklenen projeden neden geri adım atılıyor?
20 yıldır Düzce'nin gündeminde olan ve buna bağlı olarak "kapatılsın" beklentisi oluşan İstanbul Caddesi'nin 3.5 ay gibi bir süre sonra tekrar açılması için harekete geçilmesi 'Neden?' sorusunu sorgulamaya açtı.

Esnafın istediği mi oluyor?
Eski Başkan Mehmet Keleş'in projesinin trafiği olumsuz etkilediği gerekçe gösterilse de altında yatan asıl nedenin cadde esnafının yolun yeniden ulaşıma açılması yönünde yaptığı girişimler olduğu iddia ediliyor. İşlerinin olumsuz etkilendiğini söyleyen esnafa kulak verdiği konuşulan Düzce Belediyesi, bu doğrultuda komisyona hem rapor hem de yapacağı anketi sunacak.

"Bu kadar masraf çöpe mi gitsin?"
Diğer taraftan İstanbul Caddesi'ne yönelik "Yeniden trafiğe açılabilir" başlığı ile yaptığımız habere yorum yapan bazı vatandaşlar da 'açılma' ihtimalini sert dille eleştirdi ve caddeye harcanan milyonlarca lirayı sorguladı. İl Trafik Komisyonu'nun caddenin tekrar açılmasını gündemine almasına tepki gösterilen yorumlarda "En başından onaylanmasaydı! Bu kadar masraf çöpe mi gitsin şimdi, yazık günah! Böyle saçma karar olamaz bunca masraf neden yapıldı? Trafiğe açık bir yerde tramvay ne işe yarar? Ne gerek var o zaman tramvaya? Millet cadde kapatır, biz de açılıyor." ifadelerini kullandı.

Gözler Düzce İl Trafik Komisyonu'nda...
Bazı yorum yapan vatandaşlar da kapatma girişiminde cadde üzerindeki esnafın etkili olduğunu dile getirirken, şimdi gözler, belediye tarafından hazırlanacak fizibilite raporları ve halkın mı yoksa esnafın mı görüşünü yansıtacağı tartışma konusu olan anket çalışması sonuçlarına göre son kararı verecek Düzce İl Trafik Komisyonu'na çevrildi.

Haber: C. ÜSTÜNER