Kalıcı konutlarda sorunların ardı arkası kesilmiyor.Yapılacak diyerek başlananlar bir türlü bitirilemezken, yıllardır yapılması beklenen bazı sorunlarda gideriliyor.Yapılamayanların başında da , kalıcı konutlardaki binaların çevrelerindeki izolasyon çalışmaları nedeniyle yapılan kazıların ve sonrasındaki çukurların düzeltilmemesi geliyor.

Çukurların ve izolasyon hatalarının düzeltilmesi için sık sık ödenek yetersizliğinden bahsediliyor.Açılan binalara bile girmekte zorlanılıyor,bazı binalarda merkezi ısıtma sisteminin borularının bile alındığı,bu hatanın düzeltüilmesi içinde beklendiği ile ilgili iddialarda ortaya atılıyor.Geceleri elektrik direkleri olmadığından karanlığa bürünen sokaklar tehlikeye de hırsızlara çağrı yapıyor.

Kalıcı konutlardaki binalarda bu sorunlar ile ilgili olarak bayındırlık ve iskan il müdürlüğünün yeterince çaba göstermediği ve istekleri dikkate almadığı dile getiriliyor

Bu arada kalıcı konutlar 12. bölge 107 . ada F-4 blok ta bulunan binanın tabandaki dairelerinde çökme olduğu ile ilgili haberleri zaman içinde ekranlarınıza getirmiş ve hak sahiplerinin dertlerine çara olunmadığınıda gündeme getirmiştik.hele bu binadaki 3 numaralı dairenin hak sahipleri Emine - Ömer Elveren çiftinin dairesi tam bir içler acısıydı.Mutfakta yürümek imkansızken,tuvaletler de gider sağlanamıyor,banyoda yıkanılamıyor,odalarda ise yatmak imkansız hala geliyordu.

Binaların tesliminden hemen sonra başlayan bu sorun geçtiğimiz günlerde gjderildi.tüm kalıcı konutlarda 5 dairede bulunan tabandaki çökme sorunu dairelerde yaklaşık 3 ay süren çalışymalar ile tamamlandı.Yapılan tamirat ile eski halinden bile güzel daha gelen daire ile ilgili olarak konunun en dertlisi Emine Elveren'e mikrafonumuzu uzattık.Öncelikle Öncü Tv 'ye konuya gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür eden Emeni Elveren Nihayet hak ettikleri konutlarına kavuştuklarını söyleyerek ,taban tamamen kaldırıldı ve neredeyse 3 metrelik toprak çöküntüsü vardı dedi.