Bir çok bölge gibi Düzce'yi de vuran sel afetinin üzerinden aylar geçmesine karşın hala yaralar tam anlamıyla sarılamamış, Yerel yöneticiler çareyi Ankara'ya gitmekte bulmuştu.


Geçtiğimiz ay Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu Ankara'da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmüştü. Düzce'de 6 Haziran 2014 tarihinde başta Cumayeri ve Yığılca olmak üzere, Akçakoca ve Boğaziçi beldesinde de etkili olan sel felaketi ciddi hasara yol açmıştı. Daha önce Cumayeri ve Yığılca ilçelerinin aldığı sel desteğinin ardından Akçakoca ve Boğaziçi beldesindeki yaraların sarılması için de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Afet Ve Acil Durum Başkanlığı bir kez daha ziyaret edilmiş ve Akçakoca ve Boğaziçi için de destek talebinde bulunulmuştu.

Düzce Milletvekilerinin de girişimi ile Yaklaşık 1 ay sonra ödenek talebi kabul edildi. Müjdeli haber, Düzce Milletvekili Fevai Arslan'dan geldi. Arslan, sosyal paylaşım hesabı üzerinden yapttığı açıklamada "Sel Felaketinden Zarar Gören Akçakoca Kaynaşlı Gümüşova Gölyaka İlçelerimize Ve Boğaziçi Beldemize Afet Ve Acil Durum Başkanlığı'ndan ( AFAD) 3.600 000 TL Ödenek Ayrılmıştır....Hazine Onayından Sonra İlgili Belediyelerimize Gönderilecektir.. ifadelerini kullandı.

 

Haber:S.KAŞKIR