Yığılca Alaplı yolu güzergahında vatandaşlar tarafından fark edilmesi sonucu yaralı olarak bulunan karaca tedavi edilmek üzere Düzce'ye gönderildi.

Yığılca Jandarma ekiplerinin devriye gezdiği sırada vatandaşların ihbarı üzerine bulunan yavru karaca Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Kayalık alandan atlayarak arka bacağını kırdığı belirtilen karaca tedavi altına alındı. Yığılca Jandarma Ekipleri yavru karacayı ilk olarak ilçe jandarma komutanlığına getirdi. Daha sonra olay Düzce Doğa koruma ve milli parklar ekiplerine bildirildi.

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar müdürlüğünden Selçuk Cömeten,  yaptığı açıklamada, yaralı karacanın tedavisinin ardından tekrar doğal hayatına bırakılacağını söyledi.

Cömeten, "Yığılca Jandarma komutanlığından gelen haberle buraya geldik. Tahminimizce bir yaşında bir karaca. Karacanın arka sol bacağında kırık mevcut. Anlaşmalı veteriner hekimine götürüp tedavisini yaptıracağız. Tedavisinin ardından Efteni gölü yaban hayatı geliştirme rehabilitasyon sahamıza getireceğiz. Kısa zamanda toparlayıp inşallah doğal hayatını geri bırakacağız" dedi.(Kaynak:yiğilcaninsesi.net)