Bindiği otobüste şoförün ani bir şekilde frene basması sonucu düşerek yaralanan 65 yaşındaki Yusuf Sezer’in iddialarına belediyeden açıklama geldi.

Gerçeği yansıtmamaktadır!

Sezer’in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını savunan Belediye, kendisiyle ilgilenilmediği yönündeki iddiasına ise “Hastane de kendisiyle Belediye Meclis Üyemiz Ömer Arslan bizzat ilgilenmiştir.” dedi.

Kamera kayıtlarında var!

Düzce Belediyesi Denetimli Halk Otobüslerinin tamamında otobüs içi ve güzergaha yönelik tüm hareketler kameralı sistemle kayıt altına alındığı hatırlatılan açıklamada otobüste yolcu olarak bulunan Yusuf Sezer’in iddiasına konu olan gelişmelerin de kamera kayıtlarında bulunduğuna dikkat çekildi. Belediye düşme olayını ise şöyle anlattı:

Kadına çarpmamak için fren yaptı

 “söz konusu olayın vuku bulduğu 21 Aralık tarihinde Beyciler otobüs şoförünün Atatürk Bulvarı üzerinde aniden frene basmasının nedeni, kaldırımdan caddeye doğru hareket eden bayan vatandaşa çarpmamak içindir. Otobüs şoförü aniden caddeye atılan bayana çarpmamak için fren yapmak zorunda kalmıştır. Bundan dolayı da, otobüs içinde Yusuf Sezer düşme sonucu yaralanmıştır. Şoförün fark etmesiyle birlikte de hemen 112 Acil servis aranmış ve hastaneye intikali sağlanmıştır. Hastane de kendisiyle Belediye Meclis Üyemiz Ömer Arslan bizzat ilgilenmiştir.”

Belediyeden yapılan açıklamada Şehir içi ulaşımı sağlayan otobüslerin yolcularını sigorta kapsamına alma zorunluluğu olduğuna karşın, otobüsten düşerek kafasına 9 dikiş atılan Sezer’in yaşadığı mağduriyetin giderilip giderilmediğine ilişkin ise net bir cevap verilmemesi dikkat çekti. 

Haber;S.KAŞKIR