Geçtiğimiz yıl “Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyasıyla Suriye halkına yardımlar ulaştıran STK’lar bu yıl için “Sana İhtiyacım Var” kampanyasıyla yardımlarına devam ediyor…

 

Beşir Derneği Düzce il Temsilciliği katkıları ve halkın yardımlarıyla savaş mağduru Suriyeli çocuklar için hazırlanan insani yardım TIR'ı Pazar Günü saat 13.00’te Anıt Park meydanından Düzce Valiliğinin onayı ile Suriye’ye hareket edecek.

 

Beşir Derneği Düzce Basın Yayın Sorumlusu Ahmet Özdemir, basın toplantısı düzenleyerek hem kampanyayı hem de derneğin çalışmalarını anlattı. Özdemir, Düzce’de açacakları sosyal market ile ihtiyaç sahiplerine daha iyi yardım sağlayacaklarını belirtti.

 

 

Özdemir, “300’e yakın tespit ettiğimiz ailelerimiz var.. biz bunlara 1 yıldır yapmaktayız. Beşir derneği genel merkezinin sunduğu proje var. Düzce’de Dağıtım noktası açarak mağaza oluşturmayı planlanıyor. İçesine bağışçılardan aldığımız kuru gıdalardan beyaz eşyalara kadar herşey olacak. Ailelerimize kart vereceğiz. Gönülleri ne isterse poşetlerini doldurabilecekler. Servis kamyonetlerimizde olacak. Bu şeklide ihtiyaç sahiplerine faydalı olacağız.” Dedi.

 

Kamuya yararlı dernek statüsüne girdiklerini ifade eden Özdemir, Ticaret yapan kişilerin derneğe yardım yaptıklarında yıllık vergisinden düşebileceğini ifade etti.

 

 Kızılay’la ortak yürüttükleri projeler olduğunu dile getiren Özdemir,  Yaptıkları kan bağışı kampanyasında rekor düzeyde kan toplandığını bildirdi.

 

Soma’daki facianın ardından o bölgeye yardım yaptıklarını söyleyen Özdemir,  yardımların devam ettiğini de sözlerine ekledi.