Düzce Belediyesi’nin de desteklediği “bir lokma, bir hırka” sloganıyla ikinci kampanya tamamlandı. Düzce AK Parti milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Gölyaka Belediye Başkan aday adayı Yakup Demircan ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı basın açıklamasında Düzce İHH Şube Başkanı Ali Kasım, son dönemlerde İHH karşı yapılan operasyonları yapanları kastederek, bize yardım edenlerin bizden kuşkusu yok dedi.

Kasım, “Un 168 ton, 632 çift bot, 860 adet battaniye, 11 bin 833 adet giyisi, bin 150 kg makarna, 160 adet yatak yardımı toplanılmıştır. Düzceli esnaflarımız ve iş adamlarımız, işçisiyle memuruyla, öğrencisiyle hatta daha da küçük çocuklarıyla beraber katkılar yaptılar. Yardım yaparken de Düzce’den size yardım ediyoruz. Bunu yerine ulaştırın. Önümüze engeller konulmasına rağmen, hiç çekinmeden hiç de korkmadan sınıra varacağız ve İHH’nın depolarına TIR’ları boşaltacağız. Yardımlar orda tekrar TIR’lara yüklenerek Suriye’nin öbür tarafına zor durumda olan kardeşlerimizle buluşturacağız. Bize yardım edenlerin bizden kuşkusu yok.” Dedi.

Basın kuruluşlarında ne yazarlarsa ne basarlarsa bassınlar insani yardım götürdüklerini altını çizen Kasım, İHH’yı terör örgütü olarak göstermek isteyenlere de seslendi.
Kasım, “İHH’nın bütün bölgelerindeki bürolarını da bassanız da bütün evraklarına da el koysanız da bu insanlar bize inanıyor ve güveniyor. Bizim bu yardımları yerine teslim edeceğimizi de biliyorlar. “ dedi.

Başer Esad’a seslenen Kasım yardım koridorlarını açmalarını ve diğer taraftaki muhtaç insanlara da yardım getirmelerini kolaylaştırmaları çağrısında bulundu. Basın açıklamasının ardından toplu dua edilerek yardım tırlara yola çıktı. 

 

Haber: G. KARDUZ