Çilimli'ye bağlı Esenli köyünde yaşayan ve evlerinde çıkan yangın nedeniyle zor günler geçiren Bilir ailesi, hayırsever vatandaşlar sayesinde yaralarını sarmaya çalışıyor. Daha önce yangın nedeniyle eşyaları kullanılamaz hale gelen ailenin mobilya ihtiyacını karşılamayı taahhüt eden isminin açıklanmasını istemeyen Düzceli hayırsever bir işadamı, verdiği sözü bugün yerine getirdi ve aileye oturma grubu, 2 adet halı ve sehpa takımı yardımında bulundu.

Çiftçilikte geçimini sağlayan ailenin maddi imkanlarının kısıtlı olması evin eksiklerini tamamlamak noktasında sıkıntı yaşamalarına neden oluyor. Aile bireyleri eksiklerini dile getirmeye çekinse de yatak, perde, halı, mutfak dolabı, televizyon, ütü gibi önemli ihtiyaçları olduğu gözleniyor.

Yangında vücudunda derin yanıklar oluşması nedeniyle İstanbul'da tedavisi devam eden Zeynep Bilir'in halen yoğun bakımda tutulduğu ve Baba Cevdet Bilir'in kızının yanında olduğu öğrenildi.

Diğer taraftan Düzce'de faaliyet gösteren bir beyaz eşya firması aileye fırın yardımında bulunmuştu. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz da Çilimli Kaymakamlığı'nın da desteğini alarak ailenin eksiklerini tamamlama sözü vermişti.