Akçakoca Belediye Meclisinin Aralık Ayı Birleşimi'nde, imar tadili, yağmur suyu deşarjı alt yapısı, otolastik tamircilerine merkezde izin ve gündem dışı park ve trafik sorunları görüşüldü.

 

 

Akçakoca yas içinde olabilirdi

 

Toplantı öncesinde konuşan Başkan Cüneyt Yemenici son günlerde yaşanan su sıkıntılarına ve bölgede yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Ekiplerimizin canla başla yaptığı çalışmalar görülmeye değer. Büyük bir tehlike atlattılar. Bugün Akçakoca yas içinde olabilirdi, Allah korudu. Sorunu mevcut hattı by pass ederek çözdük. Yeni kaynakları ana hatla birleştiriyoruz. Her şeye karşın kesin çözüm barajın tamamlanmasıyla olacaktır.” dedi. Başkan Yemenici’nin konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi

SGK ve tarım kredi taşınacak

SGK binasının eski garajlar bölgesinde yapılmasının kesinleştiği, Tarım Kredi ile son aşamaya gelindiğinin üyelere anlatımı sonrası yerlerin satışı, takası ile ilgili gerekli prosedürün uygulanmasında Başkan Yemenici'ye yetki verilmesi oylandı ve yetki verildi.

Oto lastik tamircileri küçük sanayiye



Zabıta müdürlüğünün şehir merkezi Bahadır Yalçın Caddesi'nin pazaryeri bölümünde oto lastik tamir ve yağ değişimi istasyonları açılması talepleri olduğuna dair meclise sunduğu rapor tartışıldı. Üyeler açıkladıkları görüşlerinde; bu talebin yeni talepleri getireceği ve sadece o bölgede değil başka bölgelerde de açılma isteği oluşacağı vurgulandı. Bu iş kolunun güvenlik açısından bir risk oluşturabileceği ve çevre kirliliğini büyük oranda arttıracağı kaydedilirken küçük sanayi sitesinde konuşlanabileceğini belirtildi ve yapılan oylamada talep reddedildi.

Trafik sorunu da gündeme geldi



Toplantıda ayrıca Çuhallı'nın dört bölgesinde yağmur suyu deşarjı ile ilgili alt yapı yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması kabul edildi. Gündem dışı olarak park ve trafik sorunu dile getirildi ve önümüzdeki günlerde çok daha büyük bir sıkıntı haline geleceği bugünden önlemlerin alınmasının yararlı olacağı ifade edildi. (Kaynak: akcakocasahil.com)