Hamidiye Mahallesi, Gazi Osman Sokak’ta hayat mücadelesi veren baba-oğlun zor günleri, yıllar önce başlıyor. Ağabeyini 20 yaşındayken hayattan koparan kas hastalığının Atakan 7 yaşına geldiğinde onda da belirtiler göstermesi üzerine doktorlar aileye acı gerçeği söylüyor. Ağabeyi gibi kas hastalığı teşhisi konulan ve bugün 15 yaşında olan Atakan Aktepe, vücudu giderek hareketsiz kalsa da tekrar yürüyeceğine olan inancını kaybetmiyor… Yeniden okula gitmek ve futbol oynamak istiyor…

Hasta oğluna kendini adayan bir baba…
Seneler önce eşiyle yollarını ayıran ve oğluyla tek başına mücadele veren Baba Mehmet Aktepe çocuğunun bakımı ve bedensel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için işten ayrıldı. Baba-oğlun şuan tek gelirleri ise devletin, Atakan’ın bakımına ödediği aylık 930 TL... Bu parayla evin giderlerini karşıladıklarını belirten Baba Aktepe, tek arzularının iyi bir tedavi ile oğlunun ayağa kalkması olduğunu söyledi.

Büyük oğlunu da aynı hastalıktan kaybetti…
Aynı hastalıktan ötürü bir çocuğunu daha kaybetmek istemeyen baba Mehmet Aktepe, “Benim iki tane oğlum vardı, birini kaybettim 20 yaşındayken aynı kas hastalığından. Oğlum Atakan 15 yaşında. Bakım parasıyla geçindiğim için oğlumun tedavilerini karşılayamıyorum. Akülü arabası da olmadığı için Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği’ne başvurdum. Sağ olsunlar ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Oğlum ağır olduğu ve yürüyemediği için zorlanıyorum. Yeme, içme, yıkanma gibi ihtiyaçlarını ben karşılıyorum.” diyerek yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini anlattı.

“Bir bebek elini kolunu nasıl kaldıramazsa benim oğlum da öyle”
Kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen oğlunun bir bebek gibi bakıma muhtaç olduğunu anlatan baba Mehmet Aktepe şöyle konuştu, “Bir bebek elini kolunu nasıl kaldıramazsa bakıma muhtaçsa benim oğlum da bakıma muhtaç. Ama benim oğlum bebek değil bebekten daha ağır olduğu için bakımı da çok zor oluyor. Çalışıyordum daha önce işten çıktım bakım parasıyla geçimimizi sağlıyoruz. Tabii ki zor oluyor tedavisini ettiremiyorum, nasıl bir tedavi yöntemi var onu da bilmiyorum çünkü aldığım parayla ancak kendimizi geçindirebiliyoruz.”

“Abisinden uzun yaşamasını istiyorum”
Diğer oğlu gibi Atakan’ı da kaybetmek istemeyen ancak durumları gereği çocuğunu çok iyi tedavi ettiremediğinden yakınan baba Aktepe hayırseverlere şöyle seslendi: “Büyüklerimiz bize yardımcı olursa bize destek olursa ben oğlumun tüm ihtiyaçlarını ve bakımını karşılamak istiyorum. Abisinden daha uzun yaşamasını istiyorum, yürümesini istiyorum. Bütün hayalim oğlumun sağlığına kavuşması.” dedi.

“En son 10 yaşımda yürüdüm”
Son olarak konuşan 15 yaşındaki Atakan Aktepe güçlükle konuşarak, “En son 10 yaşımdayken yürüdüm. 4’üncü sınıfa kadar okula gittim. Allah ondan razı olsun babamın yardımlarıyla yaşamaya çalışıyorum. Tedavi olduktan sonra koşmak, yürümek, top oynamak istiyorum. Hayırseverlerden yardım ederlerse onlardan Allah razı olsun diyorum, inşallah yardım ederler.” dedi.

Hastalığından ötürü yürüyemeyen, artık kollarında da güçsüzlüğün başladığı, 15 yaşındaki Atakan Aktepe en azından daha uzun ve sağlıklı yaşayabilmek için hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli bekliyor.