Yığılca’da yaz aylarında kullanımı artan ve sık sık kazalara neden olan pat patlara çözüm bulmak amacıyla harekete geçen Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, kurum amirleri ve Köy muhtarları düzenlenen toplantıda Pat patların kesinlikle yolcu taşımasında kullanılmaması ve ilçe merkezine sokulmaması kararı aldı.
Ancak alınan karar Yığılca halkını pek mutlu etmişe benziyor. Yığılcalı bir vatandaş, bugün Yığılca entegre hastanesi temel atama töreninde protokol üyelerinin gelişini fırsat bilerek, alınan karardan duyduğu şikayeti iletti.
 Önce Metin Kaşıkoğlu’nu durduran yaşlı vatandaş’a,  Kaşıkoğlu,“Devletin kaymakamı burada önce ona anlat” deyince yaşlı vatandaş Özcan’a patpatlara yasak getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı iletti. Yaşlı vatandaş, fındık taşımak için kullandığı patpatına geçtiğimiz günlerde ceza yazıldığını, patpatın ilçede önemli bir ulaşım aracı olduğunu ve yasağın kaldırılmasını gerektiğini söyledi.
Kaymakam Özcan ise, patpatları yolcu taşımak için kullanıldığını bu nedenle Yığılca yolunda bir çok vatandaşın kaza geçirdiğini dile getirdi.
 Yaşlı adam bir türlü ikna olmayınca da Kaymakam Özcan,  yaşlı adamı makamına davet ederek bu konuyu kendisinden bizzat dinleyeceğine söz verdi.

 

Haber; S. KAŞKIR