Her yıl olduğu gibi bu yıl da avlanma yasağı bu gece başlıyor. Kısır geçen ve az sayıda balıkla sezonu kapatan balıkçılar yeni sezona mutlu girmek istiyor. 1 Eylül’e kadar devam edecek denizlerde avlanma yasağıyla ilgili bilgi ver Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi bayraktar balıkçılığın geleceğinin bütün balıkçıların yasağa uymasına bağlı olduğunu söyledi.

“Av yasaklarına uymaları gerekmektedir”               
Baykartar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmektedir. Su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımız, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine ya da Jandarma'ya bildirerek su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmalıdır. Vatandaşlarımız, balık satın alırken özenli davranmalıdır. Boy yasağına aykırı olarak avlanmış küçük balıkları, av yasağı süresince yasak olan türleri almamalıdır. Balık satış yerleri de asgari hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı açısından kontrol edilmelidir."

"Ne yazık ki iyi geçmemiştir"
 Su ürünleri avcılığının son yıllarda sürekli azalma gösterdiğini belirten Bayraktar, açıklamalarına şöyle devam etti:

" 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 42,9'luk artışla 431 bin 907 tona yükselen avcılık miktarı, 2016'da yine azalmıştır. 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 22,4 oranında azalarak 335 bin 320 ton olarak gerçekleşmiştir. 2017 yılında da hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle av sezonu ne yazık ki iyi geçmemiştir. Hatta bu av sezonunu, bazı balıkçılar yeterli avcılığı yapamadığından dolayı sezonu erken kapatmıştır."

Haber: M.AYDIN