Düzce Belediyesi tarafından yayalaştırma projesi kapsamında araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesinde yayalar için tehlike oluşturan bisiklet, motosiklet, mobilet ve elektrikli araçların cadde üzerinde kullanımının yasaklanmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Caddede bisiklet yolu çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte belirlenen güzergâh dışına çıkarak kuralları ihlal edilen sürücülere ceza veriliyor. Merkez Büyük Cami önünde söz konusu taşıtlara yönelik uygulama yapan polis ve zabıta ekipleri, kuralları dinlemeyerek yasağı delen sürücüleri, evrak yönünden sorguladı. Trafiğe çıkmak için gerekli asgari şartları sağlamayan sürücülere idari para cezası verildi. Sürücülere bisiklet yolu dışında caddeyi işgal etmemeleri konusunda uyarılar yapıldı.



Ekiplerin cadde üzerinde herhangi üzücü bir olayın yaşanmaması için oluşturulan denetim noktalarında teyakkuzda bulunmaya devam edeceği ifade edildi. Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş da konuyla ilgili olarak bisiklet yoluna ve yürüyüş alanına elektrikli bisikletlerin alınmamasını istedi. Elektrikli bisikletlerin hızlı seyrettiğini ifade eden Ulaş, yayaların kaza riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.


Haber:Y.SEVER