Efteni Gölü ile ilgili çalışmalar hakkında eğitim kursu düzenlendi. Kursun açılışında konuşan Vali Yardımcısı İlhan Turgut, "Yaklaşık bir yıldır bu alan üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Yaptığımız toplantılarda sanırım konu tam anlaşılmadı ki, kursa katılım az oldu. Burada yaptığımız çalışma, yarınlara bu mirası nasıl ve ne şekilde bırakacağımızın bir çalışması. Burası bir yaşam alanı, geçmişte bu yaşam alanının kenarına gelip şehri oturtmuşuz. Üstelik evsel her türlü atığı akarsular vasıtasıyla Göle doldurmuşuz. Haliyle göl kuruyarak bu hale gelmiş. Biz burayı böyle teslim almadık. Doğa bize burayı böyle vermedi. Bu yaşam alanını tıpkı eski haline nasıl getirebiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz." İfadelerini kullandı.

Turgut’un konuşmasının ardından Gölyaka sınırları içerisinde yer alan, Efteni gölünün eski haline kavuşması, balık neslinin çoğalması, Turizme kazandırılması ve Çevresinde yaşayan insanların daha fazla bilinçlendirilmesi konularıyla ilgili hazırlanan Sulak Alan Yönetim Planlaması çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Turizm Müdürü Özcan Budak, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Ünal ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.Toplantı göl ile ilgili bilgi verilmesinin ardından sona erdi.

Haber; R. BAL