‘’Turizm Konusuna Kuşbakışı’’ başlığını verdiği notlarını birkaç ana başlık altında toplayan ve ayrıntılı açıklamalar yapan Yaşar Yakış, turizmin önemi üzerine bilgilendirici bir konuşma yaparken, dünya ülkelerinden çeşitli örnekler vermeyi de ihmal etmedi.

Turizmin genel olarak etkilerinden söz eden Yaşar Yakış, turizm personeli ve yöre halkının üzerindeki etkilerini sıraladı. Siyasi tanıtımların turizme etkisi başlıklı konuşmasında Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin algılarının tamamen değiştiğini ve yabancıların Türkiye’ye yerleşmeleriyle de bu algının giderek derinleştiğini sözlerine ekledi.

Turizmin avantajları genel sunumu içerisinde Türkiye’nin turizm çeşitliliği en çok olan ülkelerden bir olarak avantajlı bir konumda olduğunu anlatan yaşar Yakış, Turizm alanına geç giren bir ülke olarak Türkiye’nin tesisleşme konusunda ideal bir durumda olduğunu ve bunun da ülkemizi daha da avantajlı bir konumda tuttuğunu söyledi.

Genç nüfusa sahip olmanın turizm de Türkiye’yi avantajlı kıldığını ve AB-Türkiye genç nüfus eşleşmesine göre 2030 yılında Türkiye’nin AB ülkelerine göre daha da avantajlı bir ülke olacağının altını çizdi.

Turizm alanının geleceği başlıklı sunumunda ise, bilgi ve onu dağıtma teknolojilerine sahip olanların daha etkili olacaklarını bu açıdan uzun vedede rekabet edebileceğimiz alanları tesbit ederek o alana yoğunlaşmamızın bizi rekabet gücü yüksek bir ülke haline getireceğini ifade etti.

Konuşmasının son bölümünde soru-cevap bölümüne geçilirken, konuşmasını bitiren Yaşar Yakış’a Düzce Üniversitesi Rektörü tarafından bir buket çiçek taktim edildi.

HABER:H.İŞCAN