12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla Düzce Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir açıklama yayınlandı. Türkiye’nin sosyal sorunlarından biri olarak parmak basılan çocuk işçiliği sorununun tüm insanlığı yakından ilgilendirdiği belirtilen açıklamada, yoksulluk, işsizlik, hızlı ve çarpık kentleşme , eğitim düzeyi ve geleneklerin çocuk işçiliğini artırdığı kaydedildi.
Çalışma yaşamının çocuk üzerinde, fiziksel, toplumsal ve ahlaki yönden olumsuz etkiler bıraktığı belirtilen açıklamada, çocuk işçiliğinin çocukların günlük refahları üzerinde ciddi olumsuzluklar yarattığı ve emek piyasalarında yer alan bu çocukların bir an önce eğitim alanına yönlendirilmesi ve ailelerin bu konuda desteklenmesi gerektiği vurgulandı.
Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, Düzce İl genelinde bu durumda 26 çocuk olduğu tespit edilirken, çocukların gelişimlerini daha iyi tamamlayabilmeleri için çocuk işçiliği sorununun ortadan kalkması gerektiği yer aldı.

Haber: H. İŞCAN