Yaşlılar huzur evinde huzuru yaşıyor..Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanıyor. Yaşlı kişilerin, huzurlu bir ev ortamı içinde yaşantıların devam ettirmelerini, fiziksel ve ruhsal sağlıklarının korunmasını, sosyal ilişkilerinin geliştirilmesini ve devam ettirilmesini, huzur, güven ve refah içinde bulunmalarını sağlamak amacıyla huzurevleri de önemli bir yer tutuyor. Kalıcı Konutlarda zamanlar madde bağımlılarının  mesken tuttukları yerlerden biri olarak tanınan 10.Bölgedeki mekanın yaşlılar için düzenlenerek huzur evi haline dönüştürülmesi bölgeye bir başka özellik ve güzellik katarken yaşlıların huzur içinde hayatlarını sürdürdüğü görülüyor..

Yaşlılar haftasında Huzurevi'nde yaptığımız küçük bir araştırmada yaşlıların bu mekanda huzuru bulduklarına şahit olduk

14 dönüm arazi üzerinde 47 kişi kapasiteli, 3 kat üzerine 2 bloktan oluşan huzurevinde 12'si kadın 45 yaşlı kalıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından dizayn edilip inşa edilen, adının açıklanmasını istemeyen  Düzceli bir hayırseverin inşaatın yapımında 550 bin TL'lık katkı sağladığı Huzur evi'nde yaşlılar için her türlü şartlar düşünülmüş.
 
2014'ün haziran ayına kadar madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş bu alanda 14 dönüm uygulama bahçesi de önümüzdeki günlerde hazır hale getirilecek.   
  
Dönemin Valisi Ali İhsan Su'nun girişimleri ve çabasıyla ortaya çıkan bu huzurevi'nde her türlü şartların hazırlanmış olduğu görülüyor.

HABER: E. TAYHAN