18-24 Mart tarihleri arasını kapsayan Yaşlılar Haftası Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. 60 yaş üzerindeki yaşlı vatandaşların hoşça vakit geçirmesi amacıyla geçtiğimiz yıl kapılarını açan Düzce Belediyesi 60+ Yaşam Merkezi bugün yaşlılar için çok faydalı bir programa ev sahipliği yaptı. Düzenlenen eğitimle, yaşlılara uzmanlar tarafından mutlu bir yaşlılık dönemi geçirmek için altın değerinde tavsiyeler verildi.

Psikologlar tarafından merkezin ziyaretçilerine yaşlılıkla ilgili psikolojik eğitimin verildiği etkinliğe Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay, Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, Düzce Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Gönül Asuk da katıldı. Eğitim öncesi yapılan konuşmalarda yaşlılara saygı ve hürmetin önemi üzerinde duruldu. Konuşmacılar ayrıca yaşlılar haftasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.



Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Onlar dünün gençleri ama bugünün yaşlıları demek istemiyorum”
“ Yaşlılarımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Onlar dünün geçleriydi. Onlara yaşlı demek istemiyorum. Bu ifadeyi kullanmak yanlış olur. Bu nedenle Yaşlılar Haftası’nı en içten dileklerimizle kutlayıp onlara elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor”
Düzce Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Gönül Asuk da şunları kaydetti:

“Onlar eli öpülesi insanlar”
“60 yaş üstü yaşam merkezi Düzce Belediyesi bünyesinde açılan bir kurumdur. Burada yaşlılarımızın gelişimi ve yaşamlarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Onlar gerçekten eli öpülesi insanlar. Onlar bizim çınarlarımızdır. Onlardan çok değerli bilgiler almaktayız.” ifadelerini kullandı



Yapılan eğitim ve konuşmaların ardından Yaşlılar Haftası nedeniyle pasta kesimi de gerçekleştirildi.

Haber: M.AYDIN