Düzce Nüfus İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “elden teslim sistemi” ile nüfus cüzdanlarını yenileyemeyen yaşlı, yatağa bağlı ve engelli vatandaşların nüfus cüzdanları kapılarına giderek bizzat ellerine teslim ediliyor. Gönüllülük esasıyla başlayan sitemde 2010 yılından bu yana yaklaşık 150 vatandaş nüfus cüzdanına kavuştu.
Bugün Merkez İlçe Nüfus Müdürü Faruk Küçüktaş, Aşağı Yahyalar Mahallesi Cami Sokak’ta oturan üç vatandaşın evine ziyaret ederek nüfus cüzdanlarını teslim etti.
86 yaşında solunum yetmezliği rahatsızlığı olan Emine Nebioğlu ve 67 yaşındaki Havva Nebioğlu’nun evlerine giden Küçüktaş, nüfus cüzdanlarını verdi. Uygulamadan duyduğunu memnuniyeti dile getiren Havva Nebioğlu, herkese teşekkür etti.
Aşırı kiloları nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 58 yaşındaki Leyla Esendağ ise nüfus cüzdanını aldığında gözyaşlarına hakim olamadı.
Uygulama hakkında bilgi veren Merkez İlçe Nüfus Müdürü Faruk Küçüktaş, gönüllük esasıyla başlayan uygulama ile birlikte bugüne kadar pek çok vatandaşın evlerine giderek nüfus cüzdanlarını teslim ettiklerini ifade etti.
Küçüktaş, “ 2009 yılında göreve başladığımda böyle bir zaruret olduğunu hissettik ve üst makamlarımızdan aldığımız onayla çalışmalarımıza devam ettik. Çünkü Nüfus cüzdanlarının herkese teslimi gereklidir. Biz de muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın bize bildirdikleri yaşlı, sakat ve özürlü vatandaşlarımızın evlerine giderek nüfus cüzdanlarını teslim ediyoruz.” Diye konuştu.

Küçüktaş,Nüfus müdürlüğüne gelemeyecek durumda olan vatandaşların, muhtarları yada yakınları vasıtası ile müdürlüğe başvurmaları haline en geç bir gün içinde nüfus cüzdanlarını teslim edeceklerini söyledi.

Haber; S. KAŞKIR