18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutlanıyor. Hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenirken, yine ilin idarecileri tarafından haftanın önemine ilişkin mesajlar yayınlanıyor. Yine hafta dolayısıyla yaşlıların ihtiyaç duyduğu her türlü maddi ve manevi desteği sağlamaya, insan onuruna yakışır standartlarda hayatlarına devam etmelerini ve beklentilerine uygun hizmetleri en kaliteli ve etkin bir şekilde almalarına yönelik çalışmalarda gündeme geliyor.

Bu kapsamda Düzce Belediyesi tarafından sosyal proje kapsamına, mülkü belediyeye ait olan İstanbul caddesindeki binada Yaşlılar Lokali hazırlanıyor. Eski belediye hizmet binasının bulunduğu alandaki yeni iş merkezindeki lokal için çalışmalara başlandı.

İstanbul caddesinde eski belediye hizmet binasının bulunduğu alandaki yeni iş merkezinde yapılacak olan Yaşlılar lokali, yaşlıların bir araya gelebileceği, sohbet edebilecekleri, sosyal etkinlerini gerçekleştirebilecekleri bir mekan olacak.

 ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayınlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yaşlılığın insan hayatının kaçınılmaz bir süreci olduğunu belirterek ”yaşlıların bakım, gözetim ve koruma ihtiyaçlarının karşılanması yaşlılar için bir hak, vatandaşı oldukları devlet için ise, bir görev olmalıdır. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır.” dedi.

Haber;S.KAŞKIR