Ticaret ve Sanayi odasının İl Özel İdaresi ile ortaklaşa yaptığı çalışmada, mevcut fabrikalar öncelikli olmak üzere, yeni yapılacak fabrikalara verilecek olan tapu ruhsatlarında tarla değil arazi görünecek.

Ticaret Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Metin Büyük, “ Kaynaşlı'dan Gümüşovaya kadar olan kısmın imar düzenlemesi yok ama bizim üzerimize düşen bir görev olduğu için İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi ile birlikte çalışmalarımızı yapacağız.” dedi. Büyük'ün Konuşmasına katılan TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy ise, bu durumun uzun zamandır Düzce'nin kanayan bir yarası olduğunu dile getirdi. Özsoy, “ Halihazır haritalarla, zemin etüdü ve planlamaya geçilmesi gerekiyor. Bunların yapılması için de ekonomik güce ihtiyaç var. Planları çıkarılacak yerler  sanayiciler açısından çok faydalı olacak. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalar ile, Düzce'deki çarpık yapılaşmayı önleyecek şekilde Kaynaşlı ile Gümüşova arasında 1000 hektarlık bir alanın planlaması yapılacak. Planlama şehircilik esaslarına göre düzenli bir şekilde yapılacak.” diyerek, Uluslararası büyük bir fabrikanın Düzce'de yer arayışı içerisinde olduğu müjdesini de verdi.Özsoy, bu fabrikanın D-100 karayolu kenarlarını tercih ettiğini ancak tarla ruhsatı olan arazilere yatırım yapmak istemediklerini söyleyerek, “ biz elimizden geleni yapacağız İSKİ'nin çevre düzeni planları esas alındığı için çalışmalara hız verdik.” dedi.

Önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi, İl Genel sekreterliği, fabrikalar ve arazi sahipleri ile bir toplantı yapılacağını da sözlerine ekleyen Özsoy, yakın zamanda D-100 kenarında çok ciddi yatırımların görüleceğini de ifade etti. Öncelikle mevcut arazilerin tarım arazisi dışına çıkarılarak sanaayi parseli haline getirileceğini anlatan Özsoy, 1000 hektarlık bir alanda yapılacak olan imar çalışmasında toplam maliyetin asgari tutarının 400.000.00 TL olduğunu açıkladı.