Yığılca’nın bal arılarına ne olacak?
Geçtiğimiz günlerde Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin TÜBİTAK tarafından desteklenen “Arı Biziz Bal da Bizdedir” projesinin açılış konuşmasında konuşan Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar ‘Bal Ormanı’ projesini hayata geçireceklerini söylemişti. Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in arkasında durduğu ve 10 yıl önce kurulma kararı alınan çimento fabrikası, Yığılca arısına, bal ormanı projesine ve çevre dostu projeleri yok edecek.

Bal ormanı projesinin sonunu getirecek
Yığılca Düzce’ye en uzak ilçe olması nedeniyle sanayi yatırımlarına uzak kalmış bir bölge olmasından dolayı bir fabrikanın kurulacak olması özellikle bölgede yaşayanları heyecanlandırsa da ‘çimento fabrikası’ olacak olması çevrecileri ayağa kaldırmıştı. Yığılca, kendine has arısı ile adından söz ettirerek bal ürünleri konusunda marka olma yolunda Düzce Üniversitesi ve Yığılca Kaymakamlığı işbirliğinde önemli adımlar atılsa da Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in de arkasında durduğu çimento fabrikası ile hem Yığılca’nın doğasına hem de hayata geçirilmesi beklenen ‘Bal Ormanı’ projesinin sonunu getirecek. Ürettiği bal ile marka olma yolunda hızla ilerleyişinin de böylece önü kesilecek.

Doğa-sanayi iç içe mantığı nasıl olur?
‘Çevre katliamı olacak’, ‘Arıcılığı bitirecek’ eleştirilerinin gölgesinde Hoşafoğlu Köyü’nde yapımı devam eden Ağaoğlu’nun çimento fabrikası inşaatının kente kazandırılmasında büyük rol oynayan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, bir yandan sanayi yatırımlarını desteklerken diğer yandan ise belediye olarak ilçenin güzelleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Doğal güzellikleri parmakla gösterilen Yığılca’da doğanın içerisinde bir sanayi orayı daha modern bir hale getirmeyecek.

Faturayı Yiğit’e kesecek
Yığılca, doğası, yeşili ve şehirden uzak oluşu ile huzur bulmak isteyenler için doğasına dokunmayan, çevre dostu projelerin yapılmasını beklerken, doğa katliamı yaşatacak bir fabrikanın kurulmasının Düzce’ye yarardan çok zararı olacak. Çimento fabrikasının meydana getireceği hava kirliliğinin yaşatacağı katliamınsa telafisi olmayacak. Tahrip olacak yeşil, Yığılca’ya küsecek ve bir daha geri dönmeyerek en büyük faturayı, kurulmasında büyük rol oynayan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’e kesecek.

Haber: Ö. YILMAZ