Sabah çalışmak için geldikleri inşaatta sesler duyan inşaat işçileri 10 tane yavru köpek buldu. Buldukları yavruları soğuk inşaat odasından güneşe çıkartan işçiler, köpeklerin annesini bulmak için harekete geçti. Yavruların, anneleri tarafından kabullenilmemesi üzerine belediye ve barınağa haber veren işçiler olumsuz yanıt alınca neye uğradıklarını şaşırdı.

Köpekleri bulduklarını ve hayatta tutmak için çabaladıklarını söyleyen işçilerden İsa Piradem, “Sabah geldiğimizde köpek yavrularını gördük ama anneleri yoktu. Soğuktan ölecekler. Sabahtan beri köpekleri yaşatmak için uğraşıyorum. 3 sefer belediyeyi aradım, hayvan barınağını da aradım ‘yavru alamayız’ diyorlar. Yani bunlar ölsün mü? Bunlar da sonuçta can. İşi gücü bıraktık sabah beri bunlarla uğraşıyoruz. Annesinin yanına taşıyorum. Bırakıp gidiyor annesi. İnşaatın içine alsam orası da soğuk” şeklinde konuştu.





Belediyenin gelmemesi halinde hayvanların öleceğine vurgu yapan inşaat işçisi Nurullah Nuri ise “Köpek bizim inşaatta yavrulamış. Biz bunları inşaattan çıkarttık. Anneleri de gelmiyor. Bu köpekler ilk günden ölecek.  Karton bulduk, hepsini içine topladık, hayvanlar ölmesin diye. Belediyeye haber verdik. Onlar da zamanında gelmiyor. Biz bekliyoruz. İşi gücü bıraktık. Hayvanlara bakıyoruz. Belediye gelmezse hayvanlar ölecek” dedi.



Açıklamaların ardından inşaat işçileri köpekleri beslemek için bir veterinerden yardım talebinde bulundular.