Yığılca Kaymakamlığı tarafından organize edilen “Yığılca’da Kültür ve Sanat” etkinlikleri kapsamında şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler Yığılca’yı ziyaret etti.

Bakiler Yığılca Anıtpark meydanında saat 12:00 – 15:30 arasında düzenlenen imza gününde yazmış olduğu kitaplarını ve şiir antolojilerini öğrencilerimiz ve vatandaşlarla paylaştı. Bakiler, imza gününün ardından Yığılca Çok Programlı Lisesi Toplantı ve Kongre Salonunda lise öğrencileri ve öğretmenlere hitaben “Varlık Sebebimiz Türkçe” konulu konferans düzenledi.

Yavuz Bülent Bakiler Kimdir?

Aslen Azerbaycan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Yavuz Bülent Bakiler 1936 yılında Sivas ilinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ ta tamamlayan şair ve yazarımız Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara Televizyonu ve Ankara Radyosunda çalışmıştır. Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Hisar Dergisi şairleri arasında yer alan Yavuz Bülent Bakiler halen Türkiye Gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

Geleneksel şiirin öz ve şekil özelliklerini kendi şiir potasında eriterek kimlik kazanan yazar ve şairimiz şiirlerinde Anadolu’ ya, Anadolu insanına eğilmiş, onların sorunlarını yapıcı bir tavırla dile getirmiştir. Milli ve manevi değerlere bağlılığından asla taviz vermeyen Yavuz Bülent Bakiler’ in sade ve rahat bir dili, aydınlık bir üslubu vardır.