Çilimli Belediye başkanı Muhsin Yavuz, ilçede devam eden çalışmalarla ilgili son gelişmeleri aktardı. Yavuz öncelikle Projesi hazır olmasına karşın terminal alanında simetri fabrikasının teşhir ürünlerini kaldırmaması nedeniyle uzun süredir yapımına başlanamayan terminal inşaatı için konuştu. Küçük nüfuslu belediyeler için böyle projeleri hayata geçirmenin zorluğuna dikkat çeken Yavuz, alanı işgal eden fabrikanın ürünlerini önümüzdeki hafta kaldıracağı bilgisini verdi.


SABIR İSTEDİ


Yavuz, “Bu terminal büyük bir terminal değil. Gelir yoksa öz kaynaklar sıfırsa hesapladığınız hizmetleri yapmama gibi bir durum var. Kaba binanın kaynağını yeni hazırladık. O yerde kiracı olarak duran işgalcimiz vardı. O da bu hafta itibariyle mevcut demosunu kaldırıyor. Kaldırıldıktan sonra inşallah temelini atıp, 3-4 ay içinde bitirmek istiyoruz. Şuanda iller bankasından gelen para maaşlarımızın üçte birini karşılıyor. Dar imkânlarla büyük işler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Bizim gibi küçük belediyelerde beklentilerin gerçekleşmesi için sabır gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden sabır istiyorum.” Dedi.


CEZAEVİ TAMAM, YOL SORUNU AŞILACAK


Çilimli’deki cezaevinin açık kısmına önümüzdeki hafta hükümlülerin yerleştirileceğini bildiren Yavuz, yolla ilgili sıkıntıların da kısa sürede giderileceğini bildirdi.


Yavuz, “Yolun alt zemin çalışması tamamlandı. Üst zemin çalışması da yakın zamanda tamamlanır. Cezaevi bizim resmi kaynaklardan aldığımız bilgilere göre önümüzdeki hafta açık bölümü açılacak. 20 gün sonra açılacak olan kapalı bölümle tamamen hizmete açılmış olacak. Yolla ilgili sıkıntılar aştık sayılır.” diye konuştu.

SEÇİCİ OLACAĞIZ


Çilimli Organize Sanayi bölgesi ile ilgili gelişmeleri ise şöyle aktardı:


“Organize sanayi bölgesi resmi olarak ilan edildi. Mütevelli heyetini kurduk. Mevcut plan çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda yer tahsislerini ve kamulaştırmalar paralel gidecek. Biz buraya marka değeri yüksek olan ülkeye ihracat değeri yüksek olan firmalar getirmek istiyoruz. Seçici olacak. Taviz vermeden sonuçlandıracağız. Kısa sürede buranın dolmasını istiyoruz.”

 

HABER: S. KAŞKIR