Düzce'de sorunlar çözüme kavuşmak için beklerken çözüme kavuşması gereken sorunlardan biri de kaldırım işgalleri. Sabah iş yerini açtıktan sonra satışa sundukları ürünleri kaldırıma koyan bazı esnaflar, kaldırımda vatandaşların yürümesine engel oluyor.

Buna bir de kaldırıma park edilen araçlar da eklenince vatandaşlar kaldırım yerine yolda yürümek zorunda kalıyor. Bu durum da şehir içi trafiğinde tehlikeye davetiye çıkarıyor. Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri kaldırım işgalleri konusunda denetimlerini ara vermeden sürdürüyor.

Kaldırımı işgal eden esnaf önce uyarılıyor. Ardından aynı esnaf kaldırımı işgal ettiyse Kabahatler Kanunu'nun 38. maddesi gereğince Zabıta ekipleri ceza kesiyor.

Kesilen cezalar da çözüm gibi görünmüyor. Bazı esnafların yaptıkları kaldırım işgalleri hala devam ediyor. Bazı iş yeri sahipleri bu durumu biraz daha abartıp yol kenarına kadar çıkarabiliyor malzemesini. Bu da kaldırımda iki kişinin yan yana yürümesini güçleştiriyor. Özellikle işe gidiş ve iş çıkış saatlerinde yaya trafiğinin fazla olduğu bölgelerde yaşanan bu sıkıntı bir an önce çözüm bekliyor.

Zabıta ekipleri kaldırım işgalinin kaldırımın genişliğine göre değiştiğini ve kaldırımlarda esnafların kullanabilecekleri bir yerin olduğunu ve bu ayrılan bölümü taşmaları durumunda ceza yazdıklarını vurguladılar.

Haber; R. BAL