Düzce’nin il olmasının ardından Düzce ile Bolu arasında uzun süre tartışma konusu olan ve paylaşılamayan yaylalar ile ilgili CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın Mudurnu’da yaptığı açıklamada yeni bir tartışma yarattı. Özcan, yaylaların 2012 yılında yeniden ölçülmesi için bir rapor hazırlayacağını ifade etti. Önceki ölçümlerin Düzce’nin lehine sonuçlandığını ifade eden Özcan, daha sonra 19.30 ana haber bültenine telefonla bağlanarak, Bolu’nun hakkını savunacağını belirtti.
Tanju Özcan’ın Mudurnu’da yaptığı açıklamaların ardından görüşlerini aldığımız AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, “Keşke yeniden ölçüm yapılsa” dedi ve önceki ölçümün Bolu lehine sonuçlandığını belirtmişti. Uzun süre tartışılan ve yeniden tartışma konusu olan  Kardüz, Pürenli, Balıklı ve Sinekli yaylalarının yeniden ölçüm yapılması halinde sınırları yeniden belirlenebilir.
Kardüz Yaylası tamamen Düzce sınırları içerisinde bulunurken, Pürenli ve Sinekli yaylalarında durum farklı. Pürenli ve Sinekli Yaylaları Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı fakat kullanım hakkı Düzce’ye ait.
CHP’li Tanju Özcan’ın gündeme taşıdığı ölçüm konusu gerçekleşirse ve bürokraside Bolu ağır basar ise bu yaylaların büyük bölümünün elimizden gitmesi muhtemel. Her yaz geniş katılımlı şenliklerin yapıldığı yaylalar için Düzce Valiliği’nin de yapay göl projesinin olduğu biliniyor. İlk etapta Balıklı ve ardından Kardüz Yaylası’na yapay göl yapılması için ise çalışmalar devam ediyor.

 

Haber; R. BAL