Düzce’nin en güzel doğal güzelliklerinden biri olan Güzeldere Şelalesi’nde yaz sonu çalışmalar başladı. Özellikle hafta sonları günübirlik yerli ve yabancı turistleri ağırlayan şelalenin iniş yolunda iyileştirme çalışmaları başladı. Şelale’nin uçurumun kıyısında olması bir yana virajları olan toprak bir yoldan ulaşım sağlanması nedeniyle çok sık düşme vakaları meydana geliyordu.

Bölgenin en yüksek şelalelerinden biri olma özelliğine sahip olan Güzeldere Şelalesi’ne ulaşmak için tahrip olmuş ve aşırı kaygan zemine sahip yaklaşık 400 basamak merdiven inmek durumunda kalınıyordu.

Geçmişte de bir çok düşme vakasının meydana geldiği şelalede Düzce Eski Valisi Vasip Şahin, incelemelerde bulunarak, can güvenliği için bölgede düzenleme yapılacağını bildirmişti.

Bölgede incelemelerde bulunan Şahin, şelalenin bulunduğu alanın oldukça dağlık ve tehlikeli bir bölge olduğunu, bu nedenle ziyaretçilerin burayı gezerken çok dikkat etmesi gerektiğini söylemişti.

Şelalede nihayet çalışmalar başladı. Şelaleye giden yola taş döşenirken, yol kenarlarına güvenlik için demir korkuluk çekiliyor. Çalışmaların 20 gün daha süreceği bildirilirken, bu esnada şelaleye inmenin de yasak olduğu belirtildi.

HABER:S.KAŞKIR