2015 yılının nisan ayında İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Milliyetçi Hareket Partisi'nin Düzce'deki önemli isimlerinden Oğuz Özyiğit'ten Düzce Pusula Gazetesi Sahibi Mustafa Armutçu'nun iddialarına yanıt...

"Bu kez kalemini haksız bir şekilde sevdiğim kişilere dokundurdu"
Adaylık başvurusu öncesi istişarelerde bulunmak isteyen Ömer Küçük'ün Düzce/Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı'ya yaptığı ziyarete eşlik eden ve tüm yaşananlara şahit olan Özyiğit, Armutçu'nun farklı amaca hizmet edecek şekilde kaleme aldığını belirttiği yazıya sert tepki gösterdi. Armutçu'nun fırsat buldukça kendisi hakkında yazılar yazdığını ifade eden Özyiğit, bu kez kalemini haksız bir şekilde sevdiği ve saydığı kişilere dokundurduğunu vurguladı.

Özyiğit, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şahsıma karşı kişisel hırsları var"
"Geçmişte şahsıma karşı kişisel hırsları bulunanların, kulaktan dolma bilgiler ve yorumlarıyla köşelerine taşıdıkları yazıları nedeniyle bu açıklamayı yapmam zaruri hale gelmiştir. Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkan Yardımcılığı yapmış olmam hasebiyle, biz her ne kadar siyasetten uzaklaştık desek de kendi kendimize, fikirlerimiz siyasetin içerisinde bulunan kişiler tarafından önem arz etmektedir. Bu da bana onur olmaktadır.

"Küçük'e birlikte gitme talebinde bulundum"
Sayın Ömer Küçük, hem gönül verdiğim partime sağlamış olduğu değerlerden, hem de kişiliğinden dolayı saygı duyduğum ve sevdiğim bir kişidir. 24 Haziran’da aday adayı olacağını duyduğumda gayet mutlu olan birisiyim. Kendisi de şahsıma değer verdiğinden dolayı sağ olsunlar istişarede bulunmak için iş yerimi ziyarete gelmiştir. O esnada Doğa Koleji sahibi Sayın Önder Tonyalı ‘yı ziyarete gideceğini onun da fikirlerini alacağını söylediğinde, birlikte gitme talebinde bulundum. İki çocuğum için bana tavsiye edilen Doğa Koleji'ni merak ediyordum, fırsat bu fırsat dedim. Sağ olsun sayın Önder Tonyalı gayet misafirperver bir şekilde bizleri ağırlamış ve okulunu gezdirmiştir.

"AK Parti'den aday ol gibi bir cümle geçmedi"
Bizzat yanımda Sayın Ömer Küçük ile aday adaylığı süreci ile ilgili fikirlerini beyan etmiş, ancak bu fikirlerin hiç birisinde AK Parti'den aday ol gibi bir cümle geçmemiştir.  Bu kadar basit ve sade olan ve tamamen dostane bir şekilde gerçekleşen ziyaret, bana karşı şahsi hırsı bulunan kişi tarafından, gazete ve internet sayfalarında farklı bir şekilde yorumlanmıştır.

"Gazetecilikle bağdaşmayan hal ve hareketlerde bulunan..."
Yolda gördüğümde selam vermekten dahi imtina ettiğim, geçmişte ufak bir mevzudan mahkemelik olduğum, neticesinde mahkemeyi kaybeden ancak bunu yıllardır içinde bir kin olarak saklayan ve en ufak bir durumda ismimi köşesine ve gazetesine taşımaktan geri kalmayan, ünvanının başında gazeteci olup, ancak gazetecilikle bağdaşmayan hal ve hareketlerde bulunan, aslında söylediklerini yazdıklarını ve hatta gazetesini ve internet sitesini dahi takip etmediğim, reyting fakiri Düzce

Pusula Gazetesi'nin sahibi Mustafa Armutçu, Gölge Adam nikiyle bir yazı kaleme almış… Haberim yok, olması da mümkün değildi arkadaşlar arayana kadar...

"Dedikodu, basit ruhlu insanların eğlencesidir"
Dedikodu, basit ruhlu insanların eğlencesidir. Yazdığı yazı dedikodudan ibaret bir yazıdır ve gerçekle alakası yoktur. Bundan birkaç ay önce de yine benim ismimi İYİ Parti il başkanlığında geçirmiş, aklınca beni zor durumda bırakmaya çalışmıştır.

"Bana ulaşamayınca eline kalemi alıyor"
Uzanamadığı ciğere mundar demeyi alışkanlık haline getirmiş bu arkadaşa tavsiyem şudur, sen ne yaparsan yap ne kadar ses çıkartırsan çıkart bu kervan yürüyecektir. Bu muhterem bana ulaşamayınca, fırsat buldukça eline kalemi alıyor ve başlıyor yazmaya… Bu güne kadar ses etmedim, ancak bu kez kalemini haksız bir şekilde sevdiğim ve saydığım kişilere dokundurunca ayarı biraz kaçırmış oldu. Benimle birlikte bu yazı içerisinde ismi geçen Sayın Ömer Küçük ve Sayın Önder Tonyalı'ya karşı mahcubiyet ve üzüntülerimi bildirmek isterim."

 Haber: C.ÜSTÜNER