Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak yeni seçilen ATSO Başkanı Mehmet Topuz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Yeni Sahil Gazetesi'nde yer alan habere göre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberoğlu ve Yardımcısı Mehmet Apaydın’ın da bulunduğu ziyarette Odalar ve Borsalar Birliği'nin en genç başkan ve yöneticilerine başarılar dileyen Albayrak, “Her biri sektörlerinde başarılı çalışmalar yapan, genç dinamik, enerjik ve bilgi birikimli bu ekiple yapacağımız işbirliğinin Akçakoca'mıza büyük katkıları olacaktır. Elimizden gelen her türlü desteği belediye olarak vereceğiz ve istenilen işbirliğini yapacağız. Çok umutluyum ve başarılı çalışmalar yapacağınızdan eminim. Beklentilerimiz yüksek. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Berberoğlu da başarı dilemek ve kutlamak için burada olduklarını belirterek, “Genç başkan ve yöneticilerimiz eğitim camiasına destek vereceklerini belirtti. Bundan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Dezavantaj olarak görülmemeli

ATSO Başkanı Mehmet Topuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bize güç verdiniz. Birlikte Akçakoca için önemli ve yararlı çalışmalar yapacağız. Yeni ve genç bir ekip olmamız asla dezavantaj olarak görülmemeli. Önemli projeler hazırlıyoruz. Her kesimle yapacağımız çalışmalar ile ilgili istişarelerimiz olacak. Ramazan nedeniyle Akçakocalı esnaftan satın alarak hazırladığımız 850 gıda paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ayrıca 750 öğrencimize yine Akçakoca'daki kırtasiyecilerden alacağımız eğitim yardımı yapacağız” dedi.

 



İnşaat yasağı gündeme geldi

Ziyarette Akçakoca’da yaz sezonu nedeni ile konulan inşaat yasağı gündeme geldi ve ATSO Başkanı Mehmet Topuz bu durumdan çok sayıda üyenin etkilendiğini dile getirdi. Albayrak konunun Akçakoca’nın turizm bölgeleri kapsamına alınmasından kaynaklanan bir uygulama olduğunu belirterek, ”Bakanlığın bir tasarrufudur. Biz çok katı bir uygulama içinde değiliz. Beton dökme dışında esnek davranıyoruz. Ancak belirgin rahatsızlıklar ve sıkıntılar veren durumları da görmezden gelmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

Haber: C. ÜSTÜNER