Akçakoca'da son dönemde artan köpek ölümleri hayvanseverleri ayağa kaldırırken Haytap Akçakoca Temsilcisi Neşe Perihan Kulak tarafından köpek ölümlerinin sorumlusu olarak Akçakoca Belediyesi gösterilmişti. Özellikle yaz döneminde köpek ölümlerinde artış görüldüğü bildirilirken sahipsiz hayvanların zehirlenerek çöplüğe atıldığı iddia edilmişti. 

Akçakocalı hayvanseverlerin iddialarına yanıt veren Akçakoca Belediye Başkanı Albayrak, köpek ölümleri ile ilgili yazlıkçılardan şüphelendiklerini ifade etti. 

Albayrak, “ Yaz aylarına girerken bu durum her zaman oluyor. Biz de köpek ölümlerinin nedenini bilmiyoruz. Bu durum bizi de fevkalade üzüyor. Akçakoca’mızda belediye tarafından böyle bir şey olamaz. Zaten çok güzel bir barınağımız var. Köpekleri toplayıp barınağa götürüyoruz. Barınakta bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 24 Saat hayvanseverlerle ortak çalışıyoruz. Ne hikmetse her yaza çıkarken bizimde dikkatimizi bu köpek ölümleri çekiyor. Bu 3 ile 5 gün arasında oluyor. Biz kesinlikle yazlıkçılardan şüpheleniyoruz. Yazlıkçılar gelip köpeklere zehirleme mi yapıyor araştırıyoruz. Yazlıkçıları MOBESE’lerden izliyoruz. Geçen yıl da aynı tarihte oldu. Fakat 3-5 günden sonra olmuyor” dedi.

Haber; S. KAŞKIR