Yıllardır hiçbir GSM operatörünün ulaşamadığı Yedigöller Milli Parkı sonunda kelimenin tam anlamıyla feth edildi. Mobil servis sağlayıcıların ulaşamadığı nadir noktalardan biri olarak ün salan Yedigöller'de artık her yerden faklı bir telefon sesi yükseliyor. Milli park girişine kurulan ve benzinli jeneratör ile çalışan baz istasyonu günü birlik ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında büyük bir gürültü ile çalışıyor.

Ortamın sessizliği, tabiatın doğallığı ve bakir yapısıyla bilinen tabii sit alanında şimdi jeneratör ve yüksek radyasyon yayan baz istasyonu gürültüsü doğa severleri endişelendiriyor. Park ziyaretçileri baz istasyonunun park sınırları içerisine kurulmasına nasıl izin verildiğini merak ediyorlar.

Yedigöller A Sınıfı Milli Parkı sınırları içerisine bulunan seyir terasının önüne kurulan GSM baz istasyonunu ilginç bakışlarla seyreden çevreciler, "Bir tabiat parkına doğal olmayan yöntemlerle değişik müdahalelerin olumsuz örneğini önce Abant'ta yaşadık. Şimdi de sıra Yedigöller'de herhalde" yorumunu yaptılar.